Hlavní obsah

Maserati MC20 brzy dostane ještě extrémnější verzi

Během srpnové akce Monterey Car Week představí Maserati novou verzi sportovního kupé MC20, která slibuje ještě extrémnější zážitky. Vůz by se měl inspirovat závodním speciálem GT2 a slibuje řadu vylepšení. Stále však bude moci i na silnice.

Foto: Maserati

Maserati MC20 dostane novou, extrémnější verzi.

Článek

Italská automobilka Maserati se pochlubila první ukázkou nové verze supersportovního modelu MC20, která by měla být speciálně upravena pro okruhovou jízdu. Nový model má být další evolucí MC20, přičemž jako inspirace měl posloužit závodní speciál GT2.

První zveřejněný snímek sice neodhaluje mnoho, přesto si můžeme všimnout nových odvětrávacích výdechů na blatnících a naznačen je také výraznější přední splitter. Výrazné zesvětlení fotky pak poodhalí i modré třmeny brzd a naznačuje nové odvětrání i na kapotě.

Maserati ukázalo vzácné zboží, elektrický kabriolet

AutoMoto

Podle automobilky by měl nový stroj nabídnout inovativní technologická řešení a působivou aerodynamiku, srovnatelnou se závodními vozy. Jeho unikátní design si pak zákazníci budou moci částečně uzpůsobit svým představám díky širokým možnostem individualizace.

Jak vyplývá z tiskové zprávy, vůz by měl být stále legální i pro použití na běžných silnicích, neboť je určen řidičům, kteří si chtějí užít pocit jako v pravém závodním voze i mimo okruhy. Ostatně vůz by si měl zachovat i tradiční komfort silničních modelů.

Foto: Maserati

Zesvětlená ukázka vozu odkrývá další detaily.

Foto: Maserati

Inspirací měl být i závodní model Maserati GT2.

Automobilka bohužel nezveřejnila, jaký skvost se bude ukrývat pod kapotou. Model Maserati MC20 byl však jako první osazen šestiválcem Nettuno, který produkuje 640 koní a v kombinaci s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou slibuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 2,9 sekundy a maximální rychlost až 325 km/h.

Je pravděpodobné, že speciální verze modelu nabídne ještě vyšší výkon, více se ale dozvíme až 16. srpna, kdy bude vůz oficiálně představen v rámci akce Monterey Car Week v Kalifornii.

Supersport MC20 startuje novou éru Maserati. Má přes 600 koní a může být elektrický

AutoMoto

Maserati představuje sporťák MC20 Cielo, střecha má i nastavitelnou průhlednost

AutoMoto
Související témata:
Maserati MC20

Výběr článků

Načítám