Hlavní obsah

Mark Zuckerberg nechal na přání své ženy absurdně prodloužit Porsche Cayenne

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg se pochlubil prodlouženým SUV Porsche Cayenne. Stuttgartské SUV nechal na míru upravit na přání své manželky Priscilly Chanové, která chtěla minivan.

Foto: Porsche

Porsche Cayenne třetí generace po faceliftu, ilustrační foto

Článek

Když peníze nejsou problém, můžete mít v podstatě jakékoli auto, které si lze představit, i když ještě neexistuje. „Minivan“ Marka Zuckerberga je tak protaženým Porsche Cayenne Turbo GT, které si zakladatel Facebooku objednal pro svou manželku.

Pricilla Chanová chtěla minivan, a protože Porsche žádný neprodává, došlo na speciální úpravu. V příspěvku zveřejněném na Instagramu Zuckerberg říká, že tento vůz s elektricky posuvnými dveřmi sám navrhl.

Zuckerberg se v tomto projektu spojil s úpravci West Coast Customs. Cena úpravy není známa. K rodinnému vozu Zuckerberg každopádně objednal také ladící 911 GT3 Touring s manuální převodovkou.

I když minivan Porsche zní bláznivě, takový vůz přímo od automobilky skutečně existuje. Nemluvíme o Porsche B32 z 80. let, protože to byl v podstatě Volkswagen T3 s motorem 911 Carrera a dalšími vylepšeními. V roce 2018 Porsche vyrobilo Vision Renndienst jako unikátní minivan, i když šlo pouze o zmenšený model. Elektromobil měl šest sedadel, což by rodině Zuckerbergů stačilo, protože mají tři děti.

Porsche vyvíjelo i dodávku. Němci ukazují dosud nezveřejněné koncepty

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám