Hlavní obsah

Lancia expanduje, vrací se na jeden ze svých nejdůležitějších trhů

Automobilka Lancia oznámila expanzi na španělský trh, kde uvádí novou generaci hatchbacku Ypsilon. Letos zde otevře deset nových showroomů.

Foto: Stellantis

Lancia Ypsilon vstupuje na španělský trh

Článek

Italská automobilka Lancia se sice chlubí historií sahající 117 let do minulosti, pravdou však je, že v posledních letech neměla daleko k zániku. V nabídce totiž držela jediný model, letitý hatchback Ypsilon, který už prodávala pouze na svém domácím trhu.

V rámci koncernu Stellantis, do kterého se značka dostala jako součást italsko-americké automobilky FCA, ale značka zažívá svou renesanci - ostatně její vzkříšení nese označení Lancia Reneissance Plan.

Nový začátek automobilky odstartovalo oficiální představení nové generace hatchbacku Ypsilon, který v čistě elektrické a hybridní verzi představila automobilka v tomto roce. Nyní značka navíc konečně oznámila i expanzi na nový trh, kterým je Španělsko.

Automobilka plánuje v tomto roce otevřít ve Španělsku celkem deset nových showroomů a 19 míst poskytujících servis ve velkých městech. Společnost již nyní zahájila příjem objednávek, přičemž první vozy by měly dorazit během září. V příštím roce pak značka přidá dalších deset nových showroomů.

Jak přitom v tiskové zprávě zmínil Luca Napolitano, výkonný šéf automobilky, Španělsko patří historicky k nejdůležitějším trhům automobilky Lancia. Značka tak bude chtít navázat na renomé, kterého zde kdysi dosáhla.

Lancia má v plánu vstoupit i na další evropské trhy, kromě toho ale chystá i rozšiřování nabídky, která by se měla rozrůst o další dva modely. Značka opět oživí slavná jména Lancia Gamma a Lancia Delta, na jejich podobu a techniku si však budeme muset ještě počkat.

Lancia Ypsilon HF hlásí návrat značky ke sportovním kořenům

AutoMoto

Nová Lancia Ypsilon odhaluje detaily, značka plánuje expanzi do Evropy

AutoMoto

Výběr článků

Načítám