Hlavní obsah

Lamborghini slaví výročí třemi speciálními huracány

Tři speciální verze Lamborghini Huracán, kterých vznikne dohromady 180 kusů k 60. výročí automobilky, se poodhalily, detailnější představení slibuje značka za několik dní. Každá z verzí se inspiruje něčím jiným.

Foto: Lamborghini

Poodhalení výročních Lamborghini Huracán

Článek

Přesné výročí založení automobilky Lamborghini a zároveň představení prvního modelu sice připadá až na podzim letošního roku, automobilka však bude slavit celý rok. A trio speciálních huracánů, které odhalila, je součástí oslav.

Limitky jsou založené na verzích STO, Tecnica a Evo Spyder a od každé bude k mání 60 kusů v jedné ze dvou konfigurací. Pojí je samozřejmě atmosférický desetiválec, který má v dotčených verzích běžně 640 koní. Zda se technické parametry u limitovaných edicí nějak mění, automobilka zatím neoznámila.

Výroční huracán STO se nechává inspirovat oděvy pro vrcholové sportovce. Je možné ho mít v různých odstínech modré s částmi vozu s odhaleným karbonem. V interiéru nacházíme černou a šedou alcantaru s prošíváním v modré barvě. Druhá varianta vypadá podobně, jen barvy jsou šedé a černé. Prošívání interiéru je pro změnu červené a stejnou barvu mají i detaily vyvedené v kůži.

Převodovka nového lamborghini je výjimečná, a to nejen přítomností elektromotoru

AutoMoto

Výroční huracán Tecnica zase hledal inspiraci v motorsportu a italské trikolóře. První varianta je šedá s černými a červenými detaily, interiér je čalouněný černou alcantarou opět s červenými detaily. Druhé provedení má bílý lak se zelenými pruhy a zelené jsou i detaily jinak černého interiéru.

A konečně, Evo Spyder je k mání s modrou karoserií s bílými detaily, kterou doplňuje černý interiér s modrými a bílými prvky. Druhá jeho verze je zelená s bílými detaily, ovšem interiér je černý, doplněný červenou a bílou barvou. Všechny verze mají černá dvacetipalcová kola, u STO jsou kovaná.

Společná pro všechny tyto speciální huracány je plaketa označující, že jde o jeden kus z šedesáti, a logo 60. výročí na dveřích a sedačkách. Navzdory tomu, že Lamborghini vozy v podstatě odhalilo, je ještě jednou a do detailu představí 21. dubna v Miláně. Tehdy můžeme snad očekávat i pořádnou dávku fotografií, na nichž si budeme moci specialitky prohlédnout lépe. Zda se tehdy odhalí i nějaké úpravy techniky, se musíme zatím nechat překvapit.

Slavná továrna Lamborghini na unikátních fotografiích. Jak se měnila v čase

AutoMoto

Výběr článků

Načítám