Hlavní obsah

Lamborghini poodhaluje zvuk nového modelu, má zcela nový motor

V polovině srpna představí značka Lamborghini nástupce modelu Huracán, který dostane nový přeplňovaný a elektrifikovaný motor V8. Jeho zvuk nyní značka hravě poodhaluje.

Foto: Lamborghini

Ilustrační foto

Článek

Automobilka Lamborghini se již čile připravuje na premiéru nástupce modelu Huracán, která se odehraje 16. srpna během motoristické akce na Pebble Beach. Fanoušky se přitom nyní snaží nalákat první ukázkou zvuku zcela nového motoru, který se bude ukrývat pod kapotou.

Zatímco model Huracán byl osazen atmosféricky plněným motorem V10, podobně jako jeho předchůdce Gallardo, jejich nástupce dostane twin-turbo přeplňovaný čtyřlitrový vidlicový osmiválec. Ten by měl navíc doplňovat hybridní systém se třemi elektromotory.

Automobilka již dříve potvrdila, že nově vyvinutý motor nabídne nejvyšší výkon 588 kW (800 k) a točivý moment 730 Nm. V kombinaci s hybridním systémem by se však měl systémový výkon vyšplhat až na 662 kW (900 k). Motor by měl být spojen s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, jejíž základ pochází z hybridního modelu Revuleto.

Nový model, který pravděpodobně dostane označení Temerario, přitom nepřijde ani o pořádnou zvukovou kulisu. Tu značka odhaluje v minutovém videu, které začíná pohledem na Lamborghini Gallardo. Po chvilce vytáčení jeho motoru V10 se v místnosti začínají pomalu objevovat elektrické výboje a zhasínají světla.

Po zvuku sirény se pak do záběru dostává otáčkoměr, který má evidentně potvrdit dřívější tvrzení automobilky, že motor je schopen dosahovat až 10 000 otáček. Na pozadí se současně ozývá jeho poměrně výrazný zvuk. Na bližší detaily si však budeme muset počkat až do oficiální premiéry.

Lamborghini poodhaluje motor pro svůj nový supersport, je skutečně výjimečný

AutoMoto

Elektrické supersporty? Ještě se uvidí, říká šéf Lamborghini

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám