Hlavní obsah

Kia dál poodhaluje svůj první pick-up, představí ho koncem měsíce

První pick-up značky Kia bude představen na autosalonu v Saúdské Arábii. Vůz s výrazným designem prošel náročným testováním a postaví se zavedeným hráčům v segmentu, jako je Toyota Hilux či Ford Ranger.

Kia TasmanVideo: Kia

Článek

Jihokorejská automobilka Kia se připravuje na odhalení svého vůbec prvního pick-upu, který doplní širokou paletu užitkových vozidel. Model s označením Kia Tasman má podle výrobce rozbít tradiční stereotypy a nabídnout revoluční design, prostornost i bezpečnost.

Vůz, jehož premiéra se chystá na 29. října v rámci autosalonu Jeddah International Motor Show v Saúdské Arábii, slibuje zužitkování více než 50 let zkušeností automobilky s vývojem užitkových vozidel a vozidel pro zvláštní účely. Automobilka navíc zmiňuje i působivé schopnosti v terénu.

Ty by mělo prověřit náročné testování, které firma označovala jako „One More Round“. Pick-up Kia Tasman v rámci něj absolvoval 1777 testů, během kterých si musel poradit s mrazivým i horkým podnebím, broděním, taháním těžkých nákladů i zdoláváním náročného terénu.

Kia pořád umí šestiválce, v Koreji začíná prodávat sedan K8

AutoMoto

Po stránce designu zaujme Kia Tasman jednoduchými hranatými liniemi, které připomínají styl modelů jako Kia Mohave či EV9. Vůz by měl mít osvědčenou rámovou konstrukci, na které je posazena karoserie, a pod kapotou se očekává použití vznětového motoru. Podle Carscoops by mohlo jít o 2,2litrový čtyřválec CRDi, ve hře ale může být i 3,0litrový turbodiesel V6.

Kia Tasman míří do segmentu středních pick-upů, ve kterém si bude muset poradit se zavedenou konkurencí, jako je například Ford Ranger, Toyota Hilux, VW Amarok či Isuzu D-Max. Podobně jako konkurenti nejspíš nabídne nosnost kolem tuny a tažnou sílu až 3,5 tuny.

Podle starších informací by měla novinka zamířit na vybrané trhy, jako je Austrálie, Nový Zéland, jihovýchodní Asie, Korea, Střední východ a části Afriky. Vstup modelu na evropský trh zatím není jistý, testování vozu ve Španělsku ale dává jisté naděje. Více se nejspíš dozvíme až v době premiéry.

Kia v Evropě testuje nový hatchback, může jít o nástupce ceedu

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám