Hlavní obsah

Jedinečný chiron má na dveřích úchvatně namalovanou zlatou éru Bugatti

Z jedné strany historické modely, z druhé moderní vozy Bugatti - přesně takový motiv si nechal neznámý americký klient ručně namalovat na svůj nový chiron Super Sport. Práce zabraly 400 hodin.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Článek

Automobilka Bugatti odhalila nejnovější chiron, který si nechal jeden z vážených zákazníků speciálně upravit. Nazvala ho „Golden Era“, tedy „Zlatá éra“, a netýká se to laku, nýbrž ručně malovaných skic legendárních vozů značky Bugatti na bocích chironu.

Tento podle značky „možná nejnáročnější projekt speciální úpravy“, do kterého se pustila, si vyžádal 400 hodin práce jen na zevnějšku. Skic starých modelů je tady celkem 45. Na pravé straně jsou skutečně staré vozy, jako Type 57 SC Atlantic nebo Type 41 Royale, na levé zase moderní vozy jako EB110, veyron, divo či La Voiture Noire.

Interiér rovněž nese šestici skic na dveřních výplních a barevná kombinace čalounění je velmi podobná tomu, jak je lakován zevnějšek. Letopočty na prazích udávají léta, ve kterých byla značka Bugatti při životě.

Nový majitel přebere vůz během Týdne aut v Monterey v americké Kalifornii, kde bude tento chiron také vystaven. Kolik peněz za něj zaplatil, samozřejmě není známo.

Bugatti postaví v Dubaji svou první rezidenční budovu. Má být ztělesněním francouzského „umění žít“

Tipy a trendy
Související témata:

Výběr článků

Načítám