Hlavní obsah

Jaguar se letos rozloučí s pěti modely, zůstává jediné SUV

Tradiční britská automobilka Jaguar se v letošním roce loučí s pěti modely, jejichž výnosnost byla údajně téměř nulová. Celá značka tak bude spoléhat pouze na jedno SUV.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Pace zůstane jediným modelem v nabídce

Článek

Značka Jaguar se připravuje na svou novou éru, ve které míří do ještě luxusnějšího segmentu a bude čistě elektrická. Ještě předtím se ale rozloučí s většinou stávající produkce, jak upozornil web Automotive News Europe.

V letošním roce totiž kromě sporťáku F-Type skončí i sedan XE, sedan a kombi XF a rovněž i dvojice elektromobilů E-Pace a I-Pace. V nabídce tak zůstane jen SUV model Jaguar F-Pace, který se ovšem těší vysoké popularitě. Za uplynulé čtvrtletí tvořil dokonce třetinu všech prodejů.

Ačkoliv jde o dramatický krok, na automobilku zřejmě nebude mít nijak velký ekonomický dopad. Adrian Mardell, výkonný ředitel společnosti Jaguar Land Rover, měl totiž investorům sdělit, že všechny tyto modely byly téměř neziskové.

Foto: Jaguar

Nové éry značky Jaguar se nedočká ani elektromobil I-Pace

„Vyřazujeme pět produktů, všechny s nižší hodnotou,“ měl sdělit Mardell investorům. „Na žádném z nich jsme nevydělali, takže je nahrazujeme novými vozy na nově navržených platformách.“

Nové modely vzniknou na nové platformě Jaguar Electrified Architecture (JEA), první trojice novinek je očekávána již v příštím roce. Koncept prvního vozu nové éry automobilky Jaguar by ale měl být odhalen ještě letos.

S novou generací vozů navíc značka opouští současnou strategii, kdy se snažila konkurovat prémiovým vozům masovější produkce, a posune se mezi luxusnější výrobce.

Sedany a sporťák končí, Jaguaru letos zbudou jen SUV

AutoMoto

Jaguar vyrobil poslední F-Type, následovat budou elektromobily

AutoMoto

Výběr článků

Načítám