Hlavní obsah

Interiéry škodovek bude navrhovat někdejší designér čínské automobilky Nio

Do Škody Auto míří designér Chan Park. Vedoucí designu interiéru nahradí Petra Olaha. Park měl dosud na starost interiéry čínských vozů Nio.

Foto: Škoda Auto

Škoda Auto jmenovala Chana Parka novým vedoucím designu interiéru.

Článek

Park coby absolvent Royal College of Art v Londýně strávil čas ve studiu Pininfarina a v automobilkách Kia, Mercedes-Benz a Audi, než se v roce 2021 připojil k Niu.

Ve své funkci hlavního designéra interiéru čínské značky byl Park v poslední době zodpovědný za návrh charakteristicky minimalistického a technologicky zaměřeného kokpitu pro novou vlajkovou loď SUV ET9.

Foto: Nio

Interiér Nia ET9

Mezi hlavní rysy interiéru nového crossoveru patří luxusní uspořádání čtyř sedadel po vzoru soukromých tryskáčů, modulární centrální pracovní prostor v zadní části a palubní deska, která se vyhýbá fyzickým ovládacím prvkům pro kontrolu převážně dotykem a hlasem.

Před nástupem do Nia měl Park na starost kokpit Audi Q4 e-tron, který se podobně zaměřuje na digitální funkce a ovládá se převážně pomocí dotykové obrazovky.

Tento minimalismus se výrazně liší od aktuálního současného přístupu Škody, která se nadále soustředí na výhody fyzických spínačů a tlačítek. Vždyť u nových vlajkových modelů Superb a Kodiaq nechybí fyzická „kolečka“ pro nastavení klimatizace, zvuku a dalších základních funkcí. Je otázkou, jakou strategii značka zvolí v budoucnu.

Za volantem nové Škody Superb ve formě vrcholné limuzíny: Vlajková loď je jen jedna

Testy

Za volantem nové Škody Kodiaq: Rodinný parťák se vrací ve skvělé formě

Testy
Související témata:

Výběr článků

Načítám