Hlavní obsah

Integraci ChatGPT nabídnou i vozy Audi, včetně těch starších

Integraci chatbotu ChatGPT oznámila po značkách Volkswagen a Škoda i značka Audi. Podporu slibují i starší vozy vyrobené od roku 2021, podmínkou je třetí generace modulárního infotainmentu.

Foto: Audi

Audi do svých vozů integruje technologii ChatGPT.

Článek

Systémy umělé inteligence zažívají v posledních letech boom, na který reagují i automobilky. Koncern Volkswagen již oznámil integraci a zprovoznění populárního chatbotu v nových modelech značek Volkswagen a Škoda, nyní ale s touto technologií přichází i prémiová značka Audi.

Technologie přitom nebude dostupná pouze pro nejnovější modely, ale také pro starší vozy. Podmínkou je přítomnost modulárního systému infotainmentu třetí generace (MIB 3), který se objevuje v nových modelech od roku 2021.

Volkswagen spouští integraci chatbotu ChatGPT v nových modelech

AutoMoto

Integrace této technologie umožní interakci se systémem formou běžné konverzace, tedy bez speciálně naučených frází. Automobilka použila k integraci technologie ChatGPT do svého stávajícího hlasového asistenta Azure Open AI Service. U nových modelů použije pro ještě lepší integraci Cerence Chat Pro.

V nových modelech přitom automobilka plánuje ještě hlubší propojení mezi technologií umělé inteligence a samotným automobilem. Řidič se tak bude moci zeptat i na technické informace, jako je například tlak v pneumatikách.

Foto: Audi

Audi Q6 e-tron

U vozů vybavených sofistikovanějším asistentem s technologií strojového učení a architekturou elektroniky E 1.2, která měla premiéru v modelu Audi Q6 e-tron, bude systém ChatGPT plynule integrován do hlasového asistenta. Jakmile tedy zabudovaný asistent nezvládne příkaz od posádky, předá ho technologii ChatGPT. Automobilka přitom dodává, že klade maximální důraz na zabezpečení dat.

Společnost věří, že integrace technologie umělé inteligence do automobilů pomůže zvýšit nejen komfort, ale i bezpečnost. Díky hlasové interakci totiž řidič nemusí odvracet zrak od silnice a může se plně věnovat řízení.

Audi modernizuje e-tron GT, novinka je nejvýkonnějším modelem značky

AutoMoto

Audi představuje svůj nejsilnější spalovací model. RS Q8 performance už má i rekord

AutoMoto

Výběr článků

Načítám