Hlavní obsah

Hyundai poodhaluje Inster, malý elektromobil se slušným dojezdem

Malý čistě elektrický model je odvozen od crossoveru Casper nabízeného na jihokorejském trhu. Elektromobil by měl mít dojezd až 355 kilometrů a představen bude koncem července.

Foto: Hyundai

Hyundai Inster na prvních ukázkách

Článek

Automobilka Hyundai odhalila oficiální název svého malého elektromobilu segmentu A (nejmenší vozy), který se bude jmenovat Inster. Název měl být odvozen z anglických slov intimate (důvěrný, blízký) a innovative (inovativní), navazuje ale také na jméno Casper, což je malý crossover nabízený na jihokorejském trhu.

Připomeňme, že model Hyundai Casper byl představen v roce 2021 a na délku měří necelých 3,6 metru, což nám dává určitou představu také o rozměrech modelu Inster. Elektrická novinka by tak mohla být ještě menší než Hyundai i10.

Navzdory velmi kompaktním rozměrům však původní Hyundai Casper nabízí i působivou variabilitu. Díky posuvné zadní lavici lze upřednostnit prostor v druhé řadě sedadel či kufru. Převoz objemnějších nákladů pak usnadní i sklopné opěradlo předního spolujezdce.

Z prvních zveřejněných snímků nového vozu Hyundai Inster je patrné, že oproti staršímu sourozenci se spalovacím motorem nabídne nepatrně odlišný design, do kterého se promítne i moderní pixelová grafika automobilky. Nabíjecí zásuvka bude umístěna v masce.

Foto: Hyundai

Hyundai Casper

Spalovací pohonné ústrojí bude nahrazeno čistě elektrickým pohonem, který by měl nabídnout dojezd až 355 kilometrů (dle harmonogramu WLTP), což je na vůz této velikosti působivá hodnota.

Na odhalení kompletních parametrů si však budeme muset ještě pár týdnů počkat. Oficiální premiéra proběhne na mezinárodním autosalonu v Busanu koncem června.

Za volantem Hyundaie Ioniq 5 N: Elektrický rošťák vyvolal velké nadšení i malé rozpaky

Testy

Výběr článků

Načítám