Hlavní obsah

Golf GTI v policejních barvách? V JAR nově slouží rovnou padesát kusů

Ostré hatchbacky jsou symbolem praktických vozů, se kterými se dá užít i spousta zábavy. Jejich výhod se ve velkém rozhodlo využít i policejní oddělení z Jihoafrické republiky, které koupilo rovnou padesát služebních Volkswagenů Golf GTI.

Foto: Durban Metro Police Service

Policejní oddělení si pořídilo padesát sportovních hatchbacků.

Článek

Zatímco policisté z Dubaje sbírají luxusní a extrémně výkonné služební vozy, policisté z JAR si evidentně oblíbili praktičnost a mrštnost ostrých hatchbacků.

Zejména tedy modelu Volkswagen Golf GTI, který si získává stále více prostoru ve služebních garážích.

Foto: Volkswagen

Modernizovaný Volkswagen Golf GTI

Zatímco jednotka Priority Crimes Investigations (řešící organizovaný zločin) se v únoru letošního roku pochlubila pořízením 22 kusů tohoto modelu, policejní sbor Durban Metro Police nyní oznámil pořízení rovnou 50 kusů Volkswagenu Golf GTI.

Policisté ve třetím největším městě Jihoafrické republiky dostali padesátku vozů v tradičním bílo-modrém zbarvení, s litými koly a majáky na střeše. Pohled na masku přitom prozrazuje, že se jedná ještě o vozy před letošní modernizací.

Policejní oddělení se fotkami nových vozů pochlubilo na sociálních sítích, kde navíc potvrdilo, že připravuje speciální kurzy řízení, aby byli policisté schopni bezpečně vůz ovládat za všech situací.

Připomeňme, že Volkswagen Golf GTI před modernizací nabízel nejvyšší výkon 180 kW, po modernizaci pak vzrostl na 195 kW. Verze před modernizací přitom nabízela i manuální převodovku, po faceliftu už je ale nejostřejší golf dostupný pouze se sedmistupňovým DSG automatem.

Nový VW Golf GTI Clubsport je nejrychlejším golfem s pohonem předních kol

AutoMoto

Volkswagen uvedl elektrickou alternativu Golfu GTI

AutoMoto

Výběr článků

Načítám