Hlavní obsah

Ford údajně chystá dvě nové verze mustangu, sedan a terénní model

Ford má mít v plánu další dvě verze mustangu - sedan a verzi schopnou jízdy v terénu. Obě mají mít spalovací motory. Automobilka však vyvíjí i levnou platformu pro elektrická auta.

Foto: Ford

Ford Mustang Dark Horse v okolí Nice

Článek

Na nedávném setkání s národní sítí prodejců Ford údajně představil koncepty nových verzí mustangu, a to sedan a terénní model s pohonem všech kol. Tyto nové varianty by podle zdrojů z Automotive News mohly brzy vstoupit do výroby.

I když detailů není zatím mnoho, spekuluje se, že obě verze budou poháněny spalovacími motory. Sedan nese údajně pracovní název „Mach 4“, zatímco terénní model zůstává bez oficiálního názvu. Ten má mít pohon všech kol a větší pneumatiky.

Generální ředitel Fordu Jim Farley a předseda představenstva Bill Ford byli mezi těmi, kteří se účastnili prezentace v Las Vegas, což ukazuje na význam tohoto setkání. Farley zdůraznil, že rozšíření značky Mustang dává smysl, zejména v době, kdy se ostatní automobilky jako například General Motors odklánějí od tradičních muscle cars.

Ford Mustang potřebuje dietu, myslí si i šéf značky

AutoMoto

Chevrolet minulý rok ukončil výrobu modelu Camaro a nový Dodge Charger je nabízen buď s šestiválcovým motorem, nebo jako elektrický vůz. Ford se tak rozhodl vsadit na další modely se spalovacími motory, což by mělo pomoci podpořit i ztrátovou divizi elektromobilů, Model E.

Vedení značky hovořilo i o vývoji levné platformy pro elektromobily, která by mohla posloužit jako základ pro sérii cenově dostupných modelů. Jak daleko je tento projekt, není zcela jasné, ale ukazuje to na Fordovu snahu rozšířit svou nabídku v elektromobilitě.

Diskutovalo se také o malém užitkovém voze na bázi modelu Maverick, který by mohl nahradit Transit Connect, a o možných nových variantách současného mustangu.

Pokud Ford skutečně plánuje výrobu sedanu s osmiválcovým motorem, otázkou zůstává, zda je vhodné připojit k němu jméno Mustang. Mnoho fanoušků značky bylo pobouřeno, když Ford použil název Mustang i pro elektrické SUV. Tento krok však firmu neodradil, jak ukazuje i nedávné oživení názvu Capri pro elektrický model.

Kupci Fordu Mustang GTD si mohou zajistit, že žádný další kus nedostane stejný lak

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám