Hlavní obsah

Ford připravil speciální offroad pro hledání Bigfoota

Automobilka Ford vyhlásila lov na legendárního Bigfoota, ovšem virtuální. Výherce kvízu ale může vyhrát skutečný vůz Ford Bronco, který byl náležitě upraven pro pohyb v náročném terénu.

Foto: Ford

Ford Bronco Sasquatch Searcher

Článek

Bigfoot, také známý jako Sasquatch, je již dlouhá staletí součástí severoamerického folkloru. Není tedy divu, že si tuto postavu, která by se měla pohybovat v lesích na severozápadě USA, vybrala jako inspiraci pro speciální úpravu terénního automobilu i značka Ford.

Ford Bronco Sasquatch Searcher je speciální úpravou terénního modelu Ford Bronco, přičemž jako základ automobilka použila dvoudveřovou karoserii (která má díky kratšímu rozvoru lepší vlastnosti pro jízdu v terénu) a offroadovou výbavu Badlands Sasquatch.

Ta už v základu nabízí zvýšený podvozek, uzávěrky předního i zadního diferenciálu, tlumiče Bilstein, 17“ kola do terénu obutá do 35“ terénních pneumatik a vytažené lemy podběhů. Speciální vzhled je ovšem dosažen řadou nových doplňků.

Tím nejvýraznějším je maskovací polep, který splývá s lesem. Automobilka také přidala přídavná světla na střechu a kapotu, přední a zadní kameru pro zachycení tajemného tvora, markýzu a skládací židle pro pohodlné kempování. Vůz dostal také unikátní plaketky v interiéru i exteriéru, speciální čalounění a zvláštní kryty prahů.

Jedinečný vůz nebude volně k prodeji, ale jedná se o hlavní cenu v soutěži, kterou automobilka v zámoří vyhlásila. Na svých sociálních sítích, Redditu i v divočině měla rozmístit řadu nápověd k objevení jakéhosi tajemného Bigfoota. Je přitom otázkou, kam soutěž nadšence zavede.

Ford Mustang GTD konečně odhaluje výkon, míří do světa supersportů

AutoMoto

Ford údajně chystá dvě nové verze mustangu, sedan a terénní model

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám