Hlavní obsah

Ford dál ujíždí na retru, bronco oblékl do barev sedmdesátých let

Nový Ford Bronco již od začátku sází na retro-inspirovaný design, automobilka se ho ale rozhodla podtrhnout i stylovými doplňky v rámci speciální výbavy.

Foto: Ford

Ford Bronco Free Wheeling

Článek

Klasický offroad Ford Bronco patří mezi ikonické modely americké automobilky, která v současnosti nabízí jeho šestou generaci. Ta byla představena v roce 2021, po pětadvacetileté pauze, a svým designem odkazuje na první generaci modelu, vyráběnou mezi lety 1966 až 1977.

Atmosféru šedesátých a sedmdesátých let se přitom automobilka snaží zdůraznit i speciální edicí Free Wheeling, která už na první pohled zaujme pestrobarevnými pruhy na boku karoserie. Podobná grafika přitom v minulosti zdobila i modely jako Ford F-100, F-150 nebo dodávku Econline.

Kromě pěti pruhů v zářivých barvách dostala nová edice také stříbrnou masku chladiče, připomínající chromování starších vozů, 17“ ocelová kola nebo barevné dekory v kabině. Zákazníci si mohou připlatit i za litá kola s červenou linkou nebo černě lakovanou prémiovou odnímatelnou střechu.

Verze Free Wheeling vychází z údajně populární výbavy Big Bend s paketem Sasquatch pro lepší schopnosti vozu v terénu. Paket by přitom měl být kombinovatelný s celou řadou barev z nabídky automobilky.

Ačkoliv se Ford Bronco nabízí i v Evropě, verze Free Wheeling byla uvedena na americkém webu automobilky. Není tedy pravděpodobné, že by se oficiálně objevila i v limitované nabídce na evropském kontinentu.

Ford chce skončit s nudnými auty, zaměří se na ikony

AutoMoto

Ford přivádí do Evropy netradiční spojení, pick-up s plug-in hybridním pohonem

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám