Hlavní obsah

Ford chystá velký návrat, capri se vrátí zřejmě jako elektrické SUV kupé

Automobilka Ford se formou velmi hravé kampaně pochlubila brzkým návratem kdysi slavného modelu Capri, který bude velmi pravděpodobně čistě elektrickým SUV kupé.

Foto: Ford

Ford Capri na prvních ukázkách

Článek

Automobilka Ford by měla již brzy rozšířit svou evropskou nabídku o nový model, jehož jméno zmizelo z nabídky v roce 1986. Řeč je o stylovém kupé Ford Capri, které bylo představeno v roce 1969 jako evropská alternativa Fordu Mustang.

Podobně jako u Fordu Puma ale neočekáváme, že by se nový model Capri vrátil jako klasické kupé. Ostatně již nyní je jisté, že dostane elektrický pohon. S největší pravděpodobností by přitom mohlo jít o SUV kupé odvozené od evropského Fordu Explorer.

Ford představuje elektrický Explorer, nabízí bohatou výbavu i pohon všech kol

AutoMoto

Ten je přitom postaven na koncernové platformě MEB a odpovídá elektrickému SUV Volkswagen ID.4, nový Ford Capri by tak mohl být odpovědí na Volkswagen ID.5. Lze tedy předpokládat, že i pohonné ústrojí nového Fordu Capri bude odvozeno od elektrického Fordu Explorer.

Na příchod nového modelu nás automobilka připravuje retro letákem, na který upozornil například CarMagazine. V letáku smyšlené společnosti Comeback Cars je pak nespočet odkazů právě na originální Ford Capri.

Foto: Ford

První ukázky nového Fordu Capri

Například hned v úvodu vidíme rok založení společnosti 1969, kdy byla představena první generace vozu. V textu se objevuje zmínka o 55 letech zkušeností (od zahájení výroby) a zmínka o renovaci 1968 klasických kupé odkazuje na rok 1986, kdy produkce skončila. Ve spodní části pak vidíme siluetu klasického kupé Ford Capri a QR kód.

Jeho naskenování dovede zvědavce do aplikace WhatsApp, kde je připraven chatovací automat. Ten po krátké konverzaci s připravenými odpověďmi zveřejní dvě ukázky nového vozu a prozradí, že premiéra proběhne již 10. července.

Cestovatelka s elektrickým Fordem Explorer dokončila jízdu kolem světa, vůz už objednáte i v ČR

AutoMoto

Capri se má vrátit jako druhý Ford na elektrické platformě Volkswagenu

AutoMoto

Výběr článků

Načítám