Hlavní obsah

Fiat skutečně obrací, nová pětistovka se dočká spalovacího motoru

Nový Fiat 500e se měl původně vyrábět pouze jako elektromobil, výkonný ředitel skupiny Stellantis ale nedávno potvrdil, že se vůz začne vyrábět také s hybridním spalovacím pohonem.

Foto: Fiat

Fiat 500e

Článek

Nedávné spekulace, podle kterých automobilka Fiat zvažuje výrobu modelu Fiat 500e se spalovacím motorem, se nakonec ukázaly být pravdivé. Výkonný ředitel společnosti Stellantis během jednání s odbory potvrdil rozhodnutí firmy vyvinout hybridní verzi nového modelu Fiat 500, která bude vyráběna v italském závodu Mirafiori.

Rozhodnutí, o kterém společnost Stellantis informovala prostřednictvím tiskové zprávy, má zajistit výrobní flexibilitu firmy v dobách nejistých trendů elektrifikace, čímž zřejmě společnost reaguje na výrazný pokles poptávky po elektromobilech v tomto roce.

Foto: Stellantis

Starší Fiat 500 se spalovacím motorem z evropského trhu brzy zmizí

Hybridní Fiat 500 by se měl začít vyrábět začátkem roku 2026, zatímco elektrická verze by měla dostat nové baterie, díky kterým může být pro zákazníky ještě zajímavější. Lze ovšem předpokládat, že verze se spalovacím hybridním motorem bude dostupnější.

Připomeňme, že nyní automobilka ještě stále nabízí starší generaci modelu Fiat 500 s hybridním pohonem, která startuje od částky 339 900 Kč. Vůz, který se s několika modernizacemi nabízí již od roku 2007, ale nesplňuje aktuální homologační požadavky a brzy z nabídky zmizí.

Kvůli vlajce na dveřích zabavila italská policie 134 fiatů

AutoMoto

Fiat Panda se spalovacím motorem zůstane nejméně do roku 2027. Přijíždí s vylepšenou elektronikou

AutoMoto

Výběr článků

Načítám