Hlavní obsah

Fiat odhalil parametry nové pandy, zatím je jen elektrická

Elektrický Fiat Grande Panda nabídne až 320 km dojezdu na jedno nabití. Automobilka zopakovala, že bude i hybridní verze, ale více detailů zatím neprozradila.

Foto: Fiat

Fiat Grande Panda

Článek

Automobilka Fiat před pár týdny odhalila novou pandu, pojmenovanou Grande Panda, i když vůz je všechno, jen ne velký. Neprozradila nic o pohonu a neukázala ani interiér, ovšem nyní už máme oboje před sebou.

Začneme-li pohonem, informace jsou známy zatím jen o elektrickém provedení. To nabídne 83 kW výkonu, baterii o kapacitě 44 kWh a dojezd na jedno nabití až 320 km. Tedy parametry obdobné jako u Citroënu ë-C3, s nímž panda sdílí platformu Smart Car.

Chystá se i hybrid

Fiat také zopakoval, že bude k mání i hybrid, ale jeho parametry zatím neprozradil. S největší pravděpodobností půjde o 1,2l tříválec s 48V elektromotorem, který zvládne vozidlo pohánět v nízkých rychlostech a při nízké zátěži. Tento systém je znám z ostatních malých aut koncernu Stellantis.

Na premiéru čekal 90 let. Auto Union Type 52 je sporťák s motorem V16

AutoMoto

Automobilka také světu ukázala hromadu dalších fotek, na nichž si můžeme prohlédnout i vnitřek vozu. Tomu dominuje zaoblená palubní deska se dvěma displeji v rovněž zaobleném panelu. Ten menší, 10palcový, je přístrojovým štítem; obrazovka infotainmentu má o čtvrt palce víc. Dál vpravo je klasická přihrádka, ovšem s inovativním názvem Bambox od faktu, že tato část palubní desky je potažená textilií s obsahem bambusu.

Značná část interiéru včetně některých plastů má modrozelenou barvu se žlutým kontrastním prošíváním a na sedačkách se píše, že panda byla „vyvinutá s láskou u Fiatu“. Pevné hlavové opěrky mají zezadu kapsičky na smartphony zadních cestujících a lavice tu má tři místa, což je vzhledem k rozměrům vozu docela překvapivé.

Fiat nabídl také letmý pohled do kufru, který má objem 361 litrů, a na umístění nabíjecího portu, jež je u pravého předního světlometu. Hybridní verze se však bude jistě tankovat na standardním místě za zadními dveřmi. Kdy se o ní dozvíme víc, je zatím ve hvězdách.

Fiat skutečně obrací, nová pětistovka se dočká spalovacího motoru

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám