Hlavní obsah

Dva modely Ferrari končí, třetí to má zřejmě za pár

Automobilka Ferrari ukončuje výrobu základního modelu SF90 Stradale a modelu 812 GTS. Brzy by měl následovat také konec kupé Roma.

Foto: Ferrari

Ferrari SF90 Stradale

Článek

Italská značka Ferrari oznámila několik změn ve své aktuálně velmi pestré nabídce modelů. Bohužel nejde o uvádění novinek, ale ukončování výroby. Automobilka měla konec modelů SF90 Stradale a 812 GTS uvést v dokumentech hodnotících prodeje za první polovinu roku 2024, uvádí web Motor1.

Model SF90 Stradale sice pořád vypadá skvěle, představen byl ale již v roce 2019. Není tedy divu, že po pěti letech na trhu končí. Automobilka se ale údajně plánuje rozloučit pouze se základní verzí, zatímco ostrá verze SF90 XX a otevřený model SF90 Spider by měly ještě po určitou dobu vydržet v nabídce.

Foto: Ferrari

Ferrari 812 GTS

Stejně tak by měl skončit základní model 812 GTS, zatímco model Competizione by měl ještě určitou dobu pokračovat. Automobilka nicméně uvedla, že modely Roma a 812 Competizione měly během druhého čtvrtletí slabé prodeje a pomalu se blíží konec i jejich produkčního cyklu.

Dvanáctiválcový model 812 GTS už má přitom i svého nástupce, kterým je stylově pojmenované Ferrari 12Cilindri. Nástupce hybridního osmiválcového modelu SF90 už by měla automobilka testovat, přičemž údajně vsadí na podobnou koncepci s přeplňovaným motorem V8 a třemi elektromotory. Ve hře je pak i nástupce modelu Roma.

Celkově se pak značce nedaří vůbec špatně. Za první pololetí prodala 7044 vozidel, což představuje procentní meziroční zlepšení. Díky velkému zájmu má navíc automobilka jisté zakázky až do roku 2026.

Foto: Ferrari

Ferrari Roma

Ferrari vloni zlikvidovalo 400 000 padělků, včetně tří aut

AutoMoto

Ferrari čelilo deepfake útoku, podvodník téměř dokonale napodobil hlas šéfa značky

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám