Hlavní obsah

Elektrické Mini JCW nabídne 258 koní a sportovnější styl

Čínské úřady opět předčasně poodhalily detailní informace o modelu, který měl zůstat ještě několik týdnů stranou pozornosti. Tentokrát se na veřejnost dostaly informace o prvním elektrickém Mini JCW.

Foto: Mini

Logo John Cooper Works, ilustrační foto

Článek

Automobilka Mini se připravuje na premiéru nové generace ostrého modelu John Cooper Works, jehož podobu v minulosti naznačil již koncept John Cooper Works E Prototype. Už tehdy jsme tušili, že design se příliš nezmění, otázkou však zůstaly technické parametry.

Na odpovědi jsme přitom tentokrát nemuseli čekat až do oficiální premiéry, neboť je opět přineslo čínské ministerstvo průmyslu a informačních technologií (MIIT), které na svých stránkách opět zveřejnilo první snímky a technické detaily ještě před premiérou.

Design příliš nepřekvapí, po vzoru konceptu nabídne nový elektrický hot-hatch uzavřenou masku a ponese moderní logo JCW s šachovnicovou vlajkou. Sportovně tvarovaná je pak zejména spodní část předního nárazníku.

Vůz dostane také výraznější nástavce prahů a aerodynamicky optimalizovaná 18“ litá kola. Zadní nárazník pak zdobí difuzor a opět nechybí loga JCW. V nabídce by neměly chybět rychlé pruhy na kapotě, kontrastně lakované kryty zrcátek nebo střešní okno.

Technických informací sice není mnoho, elektrické Mini JCW ale dostane silnější elektromotor s výkonem 190 kW (258 k), jak s odkazem na informace MIIT uvádí Carscoops. Silnější elektrický Mini Cooper SE přitom nabízí 135 kW (258 k).

Hmotnost by se měla stále pohybovat okolo 1670 kilogramů, což naznačuje, že elektrické JCW opět dostane baterii s kapacitou 49,2 kWh, která u Mini SE slibuje dojezd kolem 400 km. Dojezd se u elektrického JCW nejspíš sníží, maximální rychlost by však měla dosahovat až 200 km/h.

Mini poodhaluje ostrou verzi JCW v elektrické formě

AutoMoto

Mini Cooper v nové verzi klame tělem

AutoMoto

Výběr článků

Načítám