Hlavní obsah

Dvě ferrari se v italské vilové čtvrti prolétla vzduchem. Nehodu zachytila kamera

Nedostatek soudnosti ukázali dva turisté z Beneluxu, když rezidenční ulicí v Itálii jeli příliš rychle ve svých ferrari. Obě auta skončila v zídce, jedno shořelo.

Článek

Že se na určitých místech nevyplatí jezdit rychle, o tom se tvrdě přesvědčili dva řidiči vozů značky Ferrari nedaleko italské Ancony. Jejich projížďka tam v sobotu 4. března skončila v zídce zahrady vily a jeden z vozů později pohltily plameny, píší italská média.

Video pořízené bezpečnostní kamerou dotčeného obydlí v městečku Osimo ukazuje nejprve červený vůz, který se ukázal být modelem 296 GTB Assetto Fiorano, a o sekundu později modrý stroj, F12berlinetta, jak nedobrzdily před zatáčkou z důvodu očividně nepřiměřeně vysoké rychlosti, nadskočily na svahu a narazily do zídky, která podpírá zahradu.

Modrý vůz později zachvátil požár, který museli přijet zlikvidovat hasiči. Totální škoda je tak víc než pravděpodobná. Červený sporťák neshořel, ovšem i ten utrpěl vážné škody.

Zbrusu nové ferrari spadlo z výtahu floridského prodejce

AutoMoto

Vozy neměly italskou registraci, jeden má nizozemské značky, druhý britské. Podle dostupných informací byl jedním z řidičů 47letý Belgičan a druhým 56letý Nizozemec, kteří byli v oblasti na dovolené.

Podle místního zpravodajského webu Corriere Adriatico, který o události také zpravuje, ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. Není známo, zda spolu řidiči závodili, ovšem podle webu se to z dostupných materiálů s největší pravděpodobností nepodaří prokázat, i kdyby tomu tak bylo.

Ve vozech byli i pasažéři a všichni mohou hovořit o štěstí, že to skončilo „jen“ lehčími zraněními, která si však přesto vyžádala převoz dvou lidí – není známo, jestli to byli řidiči, či pasažéři – do nemocnice.

Zbytku světa to může sloužit jako ponaučení, že pro rychlou jízdu jsou některá místa vhodnější než jiná – a rezidenční ulice patří k těm méně vhodným.

Ferrari testuje záhadný hypersport, údajně nástupce LaFerrari

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám