Hlavní obsah

Dodge nechal zaznít svůj elektrický osmiválec, ale ovace nesklidil

Automobilka Dodge konečně zveřejnila umělý zvuk osmiválce, který vytvořila pro svůj čistě elektrický model Charger Daytona. Mezi fanoušky se s velkým nadšením nesetkal.

Foto: Stellantis

Nový Dodge Charger

Článek

Dodge Charger, jedna z ikon mezi tradičními americkými muscle cars, dorazil začátkem roku v nové generaci, která přinesla celou řadu změn. Jednou z hlavních je absence motoru V8, který zatím nahradilo čistě elektrické pohonné ústrojí. Spalovací motor se sice začátkem příštího roku vrátí, nyní již ale pouze šestiválcový.

Automobilka se ještě před premiérou nového chargeru chlubila, že dlouho pracovala na jeho zvuku, který by měl pomocí speciálně vyvinutého zařízení s označením „Fratzonic“ generovat zvuk podobný motoru V8. První ukázka přitom nadšence spíše vyděsila a automobilku motivovala k jeho důkladnému přepracování.

Nyní se automobilka na instagramu pochlubila první ukázkou zřejmě finálního zvuku „elektrického osmiválce“, který přitom nezní vůbec špatně. Minimálně na videu zní uvěřitelně a lze v něm slyšet tradiční charakter osmiválcových motorů. Veřejnost je ovšem nesmlouvavá.

U videa se objevilo obrovské množství komentářů, téměř žádný však není pozitivní. Většina příspěvků zvuk spíše kritizuje, a především volá po návratu klasických spalovacích motorů V8 HEMI, které si k pořádnému zvuku nemusí pomáhat reproduktory.

Nový Dodge Charger přijíždí jako sedan a kupé, nabídne elektromotor i šestiválec

AutoMoto

Zombie mezi auty. Výroba amerického sporťáku skončila v roce 2017, dodnes se prodává jako nový

AutoMoto
Související témata:
Umělý zvuk

Výběr článků

Načítám