Hlavní obsah

Dodge Hornet dostal 1085 elektrických koní, na silnice ale nezamíří

Dodge Hornet, zámořský sourozenec Alfy Romeo Tonale a první model značky s plug-in hybridním pohonem, konečně dostal skutečně ostrou verzi. Jak už je ale na první pohled patrné, na běžné silnice se nepodívá.

Foto: Dodge

Dodge Hornet R/T FC1-X

Článek

Dodge Hornet R/T FC1-X je rallye speciál postavený výhradně pro šampionát elektrických vozů Group E. Automobilka postavila celkem čtyři kusy, premiéru měl vůz během Nitrocross závodu na okruhu v americkém Richmondu.

S klasickým crossoverem Dodge Hornet má přitom vůz společné maximálně některé designové prvky. Pod speciální odlehčenou karoserií se totiž ukrývá trubkový rám, pohon pak zajišťují rovnou čtyři elektromotory s kombinovaným výkonem 798 kW (1085 k).

Foto: Dodge

Dodge Hornet R/T FC1-X vznikl pouze jako závodní speciál.

Foto: Dodge

Za volant usedne i Lia Blocková.

Závodní speciál s pohonem všech kol zrychlí z 0 na 96 km/h za pouhých 1,4 sekundy, velikost baterie ani dojezd však výrobce neuvádí. Pochlubil se ovšem odpružením s vysokým zdvihem, díky kterému autu nevadí ani rozbité tratě, nastavitelnými stabilizátory a výkonnými brzdami Alcon.

Vůz, který vznikal ve spolupráci se závodním týmem Dreyer & Reinbold, má za úkol oslovit hlavně mladší potenciální zákazníky. Nitrocross totiž ze 75 % sledují především lidé ve věku mezi 18 a 34 lety.

S lovem na nové zákazníky by pak mohlo pomoci i jedno dobře známé jméno za volantem. Mezi řidiči je totiž také Lia Blocková, což je dcera slavného závodního jezdce Kena Blocka.

Z Alfy Romeo Tonale je Dodge Hornet. Americký klon svůj původ příliš neskrývá

AutoMoto

Dodge chystá SUV Hornet. Mělo by stát na základech Alfy Romeo Tonale

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám