Hlavní obsah

Dacia Sandrider prochází testováním, automobilka se pochlubila fotkami

Automobilka Dacia před několika měsíci překvapila svět plány na účast v dakarské rallye v roce 2025. Vůz, který k tomu postavila, nese název Sandrider a svět ho zná už od ledna letošního roku. Nyní se rumunská značka pochlubila fotkami z testování.

Foto: Dacia

Dacia Sandrider při testování

Článek

Dacia Sandrider má za sebou dvě kola testování ze tří a piloti světoznámých jmen jsou s ním spokojeni. Než se představí na Dakaru 2025, zajede si ještě letos v říjnu marockou rallye.

Testování vozu probíhá v Maroku, Francii a Walesu v rukou světoznámých závodníků Sébastiena Loeba, Násira al-Attíji a Cristiny Gutiérrezové. Ti budou sandrider v rallye pilotovat. Testy ve Walesu a ve Francii už proběhly, z francouzského Château de Lastours pochází fotografie. V Maroku se bude testovat v prvním červencovém týdnu.

„Testování jde dosud velmi dobře. Jezdil jsem jeden den v Británii a dva dny ve Francii. Pracovali jsme na odpružení a diferenciálu, abychom našli správnou rovnováhu, a líbilo se mi, jak vůz pracuje. Motor šlapal hezky od začátku a neměli jsme žádné problémy,“ nechal se slyšet francouzský jezdec Sébastien Loeb, který už se těší na marocké testy.

„Testování v Château de Lastours byla první příležitost, kdy jsem mohl skočit do sandrideru. Zjistil jsem, že se s ním jezdí snadno, je rychlý a silný. První den jsme najezdili 270 kilometrů, druhý den stejně tak. Nebyly žádné problémy,“ cituje automobilka katarského závodníka Násira al-Attíju.

Obdobně jako její kolegové to vidí i španělská závodnice Cristina Gutiérrezová. „Je mi v autě dobře, adaptuji se na nový typ auta a novou kategorii. Je před námi ještě mnoho dní testů, ale obecně jsme velmi spokojení s prací týmu, nemůžeme si přát nic víc,“ shrnula.

Sandrider se naostro prvně představí v Rallye du Maroc v říjnu letošního roku. Dakar 2025 je v plánu na 3.–17. ledna příštího roku. Vůz bude soutěžit v kategorii Ultimate T1+ a pohání ho třílitrový vidlicový šestiválec se dvěma turbodmychadly. Poběží na syntetické palivo.

Nová Dacia Duster má český ceník, nabízí hybrid, čtyřkolku i LPG

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám