Hlavní obsah

Cybertruck už se prodává i v Česku, cena ale pořádně vyrostla

Do Evropy se zatím oficiálně nedováží, přesto už se zde Tesla Cybertruck prodává. Jeden z prvních kusů na českém trhu můžete koupit přímo v Praze, oproti USA si ale pořádně připlatíte.

Foto: Petr Horník, Novinky

ilustrační foto

Článek

Elektrický pick-up Tesla Cybertruck je světu známý již od roku 2019, kdy byl oficiálně představen. Teprve koncem loňského roku ale automobilka zahájila jeho dodávky, které se nyní snaží pokrýt nabídky nahromaděné za uplynulé roky.

Během prezentace v Praze, kde byl vůz krátce oficiálně vystaven, jsme se o jeho příchodu na evropské trhy nedozvěděli prakticky nic konkrétního. Značka má totiž plné ruce práce s vykrýváním poptávky na domácím trhu a otázkou jsou i přísnější bezpečnostní předpisy v Evropě.

Přesto už se do Česka několik cybertrucků dostalo. A jeden se tu dokonce prodává.

Cybertruck dorazil do Prahy, unikátní tesla naživo nepřestává udivovat

AutoMoto

České zastoupení tuningové společnosti Mansory, která se zaměřuje na mnohdy kontroverzní úpravy luxusních a prémiových vozů, totiž zveřejnilo nabídku na prodej sériového vozu Tesla Cybertruck. Inzerát je jak na Instagramu, tak na inzertním webu Sauto.

Podle inzerátu se jedná o vůz z úvodní Foundation series v konfiguraci se dvěma elektromotory o kombinovaném výkonu 450 kW. Má najeto pouze 738 kilometrů, stojí na 20“ kolech, má vzduchový podvozek, natáčecí zadní nápravu a elektrickou roletku.

Ovšem zatímco v zámoří stála nová Tesla Cybertruck Foundation Series minimálně 102 235 dolarů (cca 2,36 milionu korun) a dnes v hůře vybavené verzi s pohonem všech kol stojí od 93 990 dolarů, v přepočtu cca 2,17 milionu korun, inzerovaný vůz přijde na 5,6 milionu korun.

Za zmínku přitom určitě stojí, že nabízený pick-up Tesla Cybertruck by měl mít podle prodejce zařízenou i českou registraci.

Tesla svolává téměř všechny cybertrucky, důvodem je obří stěrač

AutoMoto

Tesla Cybertruck poslala Američana do nemocnice. Při otevírání měl prsty tam, kde neměl

AutoMoto

Výběr článků

Načítám