Hlavní obsah

Citroën modernizuje C4 a C4 X, nabídnou novou tvář i výbavu

Automobilka Citroën se na pařížském autosalonu pochlubila celou řadou novinek, mezi nimiž nechybí ani modernizace modelů C4 a C4 X, přicházející pro C4 tradičně v polovině produkčního života. Model X s karoserií křížící SUV s fastbackem je však o dva roky mladší.

Foto: Stellantis

Modernizovaný Citroën C4 X

Článek

Technicky i designově spřízněné modely zaujmou přepracovanou maskou, která ladí s novým designovým jazykem značky. Nové světlomety jsou užší, opticky jednodušší a mají nový světelný podpis, který připomíná původní koncepty.

Automobilka osadila oba modely také novým logem, které z masky decentně vystupuje, a nechybí ani upravený přední nárazník, který je tvarově bohatší a méně zdobený ochranným černým plastem.

Při pohledu z profilu se mnoho nezměnilo, automobilka pouze rozšířila nabídku litých kol. Zadní partie se pak změnily hlavně u menšího klasického modelu C4, kde automobilka použila nová LED zadní světla a upravila i jejich umístění. Záď tak působí čistším dojmem. U modelu C4 X nejsou výraznější změny patrné.

DS se odvrací od SUV, chce být Vuittonem automobilového průmyslu

AutoMoto

Kabina nabídne nový 7palcový displej digitálního přístrojového štítu, obrazovka infotainmentu ale zůstala stejná, tedy s 10“ úhlopříčkou.

Novinkou jsou pak i sedadla Citroën Advanced Comfort s vyšší pěnovou výplní, která by měla nabídnout ještě vyšší komfort na cestách.

Oba modely stojí na platformě CMP, která umožňuje zástavbu různých typů pohonných ústrojí. V závislosti na trhu jsou tak oba modely dostupné s čistě spalovacím, mild-hybridním i čistě elektrickým pohonným ústrojím.

Základem mild-hybridního systému je 1,2litrový turbem přeplňovaný tříválec o výkonu 74 kW (100 k) či 100 kW (136 k), který doplňuje elektromotor o výkonu 21 kW (29 k) uložený v automatické převodovce.

Čistě elektrické pohonné ústrojí, kdy elektromotor pohání přední kola, je dostupné o výkonu 136 a 156 koní.

Základní verze nabízí baterii o kapacitě 50 kWh, slibující dojezd 355 až 360 kilometrů (dle modelu). Výkonnější model má baterii o kapacitě 54 kWh, slibující dojezd až 415 až 425 km (dle modelu).

Modernizované vozy Citroën C4 a C4 X dorazí na evropské trhy začátkem příštího roku. Ceny budou teprve upřesněny.

Nový Citroën C3 Aircross přijíždí s prostorem pro 7 cestujících

AutoMoto

Výběr článků

Načítám