Hlavní obsah

Čínská automobilka MG chystá výrobu i vývojové centrum v Mexiku

Společnost MG Motor oznámila plány na výstavbu výrobního závodu a centra výzkumu a vývoje v Mexiku. Tento krok má přinést i výhodu v podobě získání tržních informací specifických pro Latinskou Ameriku.

Foto: MG

MG HS (ilustrační foto)

Článek

Továrna i vývojové centrum v Mexiku umožní MG, původně britské značce, kterou nyní vlastní čínská automobilka SAIC, nejen vyrábět auta, ale také získávat tržní data šitá na míru Latinské Americe. Agentuře Reuters, která zprávu přináší, to řekl šéf mexické pobočky Čang Wej. Společnost však nezveřejnila částku plánované investice ani časový harmonogram výstavby.

Na mexický trh vstoupí i IM

Automobilka rovněž uvedla, že tento závod by měl pomoci učinit z Mexika centrum růstu a rozvoje pro SAIC Group a MG Motor v Latinské Americe a Karibiku. Ačkoliv nebyly zmíněny Spojené státy, firma dodala, že na mexický trh hodlá vstoupit také luxusní sesterská značka IM.

Do Evropy míří silný hráč. Prohlédli jsme MG HS nové generace

AutoMoto

Mexická federální vláda před několika měsíci pod tlakem ze strany USA přestala pobízet čínské automobilky k investicím. Značka BYD oznámila, že auta z mexického závodu nebudou určena pro americký trh. V květnu prezident USA Joe Biden zvýšil tarify na importované čínské elektromobily.

Generální ředitel Tesly Elon Musk oznámil, že plány na stavbu závodu v Mexiku jsou pozastaveny, dokud se nevyjasní, zda republikánský kandidát Donald Trump vyhraje nadcházející prezidentské volby. Ten totiž řekl, že by zavedl vysoká cla na elektromobily vyrobené v Mexiku.

Čínské MG slaví evropský úspěch, crossover ZS v prosinci ovládl španělský trh

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám