Hlavní obsah

Bugatti láká na začátek nové éry

Výrobce luxusních hypersportů oznámil datum premiéry nového modelu, který nabídne nové šasi, design a především nový motor V16 společně s elektrifikovaným pohonným ústrojím.

Foto: Bugatti

Logo automobilky Bugatti

Článek

Nedlouho po představení modelu L’Ultime, který symbolizuje konec éry Bugatti Chiron, láká francouzská značka na premiéru jeho nástupce. Podle automobilky se bude jednat o začátek nové éry v dlouhé historii značky. Nový model by pak měl být ikonou, která vydrží „Pour l’éternité“ - tedy na věčnost.

Nový model Bugatti bude představen ve čtvrtek 20. června a podle automobilky se můžeme těšit na zcela nový design, nové šasi a především nové pohonné ústrojí. Jeho srdcem bude zcela nový atmosférický motor V16 doplněný o dosud neznámou formu elektrifikace. Značka tak slibuje spojení tradiční mechaniky a moderních technologií.

Hypersport by měl nabídnout také zcela nový designový styl, který by měl stát na třech tradičních pilířích - kráse, luxusu a výkonu. Inspirací by se měly stát především modely Type 57 SC Atlantic, Type 41 Royale a Type 35, tedy historicky nejkrásnější, nejluxusnější a v závodech nejúspěšnější stroje automobilky.

Na sociálních sítích společnost zveřejnila krátkou ukázku přídě, která nabídne tradiční masku ve tvaru podkovy s výrazným logem společnosti. Dříve pořízené záběry maskovaného prototypu pak ukazovaly zachování charakteristického profilu ve tvaru písmene C, krátkou příď a výrazný spoiler.

Bugatti postaví zákazníkům benzínku doma, když to bude nutné

AutoMoto

Nové bugatti je elektrické a má jen 14 koní, přesto je snadné si ho zamilovat

AutoMoto

Výběr článků

Načítám