Hlavní obsah

Britské zastoupení Škody představilo superb s výkonem 477 koní

Importér automobilky Škoda ve Velké Británii se loučí se třetí generací superbu ve velkém stylu. Jediný vůz s příznačným názvem Sleeper, což je označení pro nenápadné výkonné vozy, je vyladěný pro vyšší výkon a sportovnější jízdní vlastnosti.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb Combi Sleeper

Článek

Škoda svou vlajkovou loď ve skutečně sportovně laděné verzi nikdy nenabízela, importér ve Velké Británii se ale do takového projektu pustil.

Jediný upravený vůz vychází z verze 2.0 TSI 4×4 o výkonu 206 kW, 280 koní a točivém momentu 350 Nm. Výchozí výbavou je Laurin a Klement.

Ačkoli by se možná nabízela spíše verze Sportline, Britové tímto tradičně ukazují smysl pro eleganci spojenou s výkonnými vozy.

Kombi lakované v zelené Royal, která byla uvedena v roce 2023 při příležitosti korunovace krále Karla III., vůbec nepřipraví okolí na to, co se skrývá pod kapotou.

Dvoulitr je po úpravách od externí firmy RE Performance vyladěný na 351 kW, 477 koní a točivý moment dosahuje 661 Nm. Díky instalaci většího turbodmychadla a úpravě sání, mezichladiče a rovněž palivového systému.

Úprav se dočkal také podvozek snížený o 50 mm a vybavený nastavitelnými tlumiči a pružinami od specialistů z firmy KW. Došlo také na silnější brzdovou soustavu od AP Racing a pneumatiky Yokohama.

Specialita do prodeje nezamíří, zahálet v muzeu ale také nebude. Stane se součástí britské novinářské flotily.

Za volantem nové Škody Superb Combi: Jistější a pořád snadno ovladatelný

Testy
Související témata:

Výběr článků

Načítám