Hlavní obsah

BMW už údajně nechystá novou generaci X3 M, nahradit ji má elektromobil

Automobilka BMW představila před pár týdny novou generaci populárního SUV modelu X3, který je opět dostupný se spalovacími i elektrifikovanými pohony. Jedné věci už se ale údajně nedočká - sportovně laděné verze X3 M.

Foto: BMW

Současné BMW X3 minulé generace ve vrcholném provedení M Competition

Článek

Nová generace BMW X3 sice stále nabízí paletu spalovacích motorů, včetně zážehového šestiválce, vrcholné verze X3 M už se ale údajně nedočká. Její místo by měla zaujmout čistě elektrická verze iX3 M.

Podle informací, které s odkazem na své zdroje přinesl BMW Blog, automobilka s touto extrémní sportovní verzí pro novou generaci modelu nepočítá. Vrcholem nabídky by tak měl zůstat model X3 M50, osazený upraveným třílitrovým řadovým šestiválcem s přeplňováním a drobnými úpravami.

Foto: BMW

Nová generace BMW X3

Pozici čistokrevného M modelu by měla zaujmout čistě elektrická verze modelu X3, která by mohla dorazit pod označením iX3 M. První čistě elektrické sportovně laděné SUV značky BMW by mělo stát na platformě Neue Klasse a výkon by se měl podle odhadů BMW Blog pohybovat nad hranicí 600 koní.

S platformou Neue Klasse se navíc očekává citelné prodloužení dojezdu na jedno nabití, rychlejší nabíjení a řada technologických inovací, včetně nového rozhraní v kabině.

Automobilka nemá ve zvyku komentovat své budoucí plány a podle BMW Blog na tyto zvěsti nijak nereagovala. Zvěstem o konci ovšem nahrává i fakt, že se dosud neobjevily žádné záběry z testování prototypů.

Nová generace BMW X3 přijíždí, revoluci nečekejte

AutoMoto

Příští ostré BMW X3 má být elektrické

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám