Hlavní obsah

BMW ukázalo tovární tuning nové M5

Divize M Performance si i pro čerstvě odhalenou generaci BMW M5 přichystala sadu doplňků, se kterými chce zaujmout zákazníky ještě předtím, než je napadne oslovit externí tuningové společnosti.

Foto: BMW

BMW M5 s doplňky M Performance

Článek

Komu nestačí již tak expresivní vzhled verze M, která je oproti běžné řadě 5 výrazně širší, má jiné nárazníky, kola, prahy či zrcátka, jsou tu doplňky M Performance.

Nejvýraznějším dílem z tohoto katalogu je dvoudílný zadní difuzor z uhlíkových vláken. Ten v kombinaci s karbonovým obložením koncovek výfuku přináší zadní části ještě agresivnější vzhled. Koncovky výfuku jsou vyrobeny z kombinace titanu a uhlíkových vláken, nechybí na nich vyražené logo M5.

Zadní difuzor z uhlíkových kompozitů je nabízen buď jako doplněk zadního spoileru, který je součástí exteriérového paketu M Carbon, nebo ve spojení se zadním karbonovým spoilerem, který je rovněž k dispozici jako volitelná výbava. Ten nemá být jen na okrasu, podle automobilky zajišťuje přesně cílené vedení vzduchu zejména ve vysokých rychlostech.

Přední karbonový splitter má dále zvyšovat aerodynamickou vyváženost. Také ten je k dispozici v kombinaci s jednou ze dvou variant zadního spoileru, aby byl tok vzduchu optimalizován.

Karbonové nástavce prahů dávají sportovním tvarům vozu z bočního pohledu další důraz. Lze je kombinovat s karbonovými kryty vnějších zpětných zrcátek. Všechny karbonové nástavce jsou ručně vyrobeny z plastu vyztuženého uhlíkovými vlákny (CFRP) a lakovány čirým lakem.

Dynamický profil nového BMW M5 lze dále zvýraznit bočními polepy M Performance v matně černé barvě. Tyto vysoce kvalitní samolepicí prvky vydrží běžné mytí vozu a dokonale se integrují do tvarů modelu M5. Aramidový kryt antény, rovněž vyrobený z kompozitního materiálu, opticky zvýrazňuje střechu vozu. Od léta příštího roku budou pro nové BMW M5 nabízena také kola z lehké slitiny od M Performance.

Nechybí i malé detaily jako karbonové víčko palivové nádrže, nápis M Performance je na něm uveden na podkladu z kartáčovaného hliníku. Čtveřice podlahových rohoží, vaky na pneumatiky nebo také pouzdro na klíček.

Ceník nových doplňků zatím není zveřejněn.

Nové BMW M5 poprvé dostalo plug-in hybrid. Je výkonné, ale těžké

AutoMoto

Před rokem BMW otevřelo u Sokolova své největší testovací centrum na světě

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám