Hlavní obsah

BMW ukázalo koncept Skytop, elegantní osmiválcový kabriolet

Mnichovská automobilka BMW se pochlubila novým konceptem s označením Skytop, který slibuje spojení síly a řemeslného mistrovství v otevřeném voze navrženém pro cestování.

Foto: BMW

Koncept BMW Skytop

Článek

Automobilka BMW během víkendové akce Concorso d’Eleganza Villa d’Este u italského jezera Como představila dva zajímavé vozy. Prvním byl pestrobarevný závodní vůz BMW M Hybrid V8 Art Car, tím druhým pak elegantní koncept otevřeného dvoumístného vozu s označením Skytop, který na sebe strhl velkou pozornost.

Dvoudveřový vůz s elegantními liniemi a výraznou přídí, která decentními skloněnými ledvinkami a navazujícími tenkými LED světlomety opět připomíná charakteristický žraločí design, totiž působí jako jeden z nejelegantnějších modelů z dílny BMW za dlouhou dobu.

Z profilu vidíme uhlazené tvary a absenci tradičních klik, které byly nahrazeny drobnými winglety u hrany dveří. Záď pak svým pojetím částečně připomíná jachtu, vzadu vidíme také tenké LED lampy. Inspirací pro nový koncept měly být podle automobilky vozy BMW Z8 či BMW 503.

Střecha je dvoudílná, instaluje se ručně a barvou ladí s interiérem, který na první pohled připomíná produkční BMW řady 8. Zajímavostí je pak možnost stáhnout i zadní sklo, díky čemuž bude do kabiny proudit ještě víc vzduchu.

Pod kapotou konceptu je uložen 4,4litrový motor V8, převzatý z BMW M8 Competition, který by měl nabídnout kolem 617 koní. Automobilka bohužel nezmínila žádné další technické parametry, lze však očekávat kompletní techniku převzatou z BMW M8.

Budoucnost konceptu je nejistá, šéfdesignér značky Adrian van Hooydonk ale v rozhovoru pro Automotive News prozradil, že se zvažuje výroba limitované edice 20 až 25 produkčních vozů.

BMW chystá změnu v tradičním značení svých spalovacích modelů

AutoMoto

BMW představuje ostřejší kupé M4 ve verzi CS

AutoMoto

Výběr článků

Načítám