Hlavní obsah

Bentley rozšiřuje nabídku laků, speciální odstíny vznikají 55 hodin

Britský výrobce prémiových vozů rozšiřuje nabídku o patnáct nových saténových barev. Úprava jednoho vozu zabere 55 hodin, značka si je ale dobře vědoma, že si speciální úprava zákazníky jistě najde.

Foto: Bentley

Bentley rozšiřuje nabídku laků o saténové odstíny

Článek

Zájemci o luxusní vozy Bentley mají novou možnost, jak se na ulicích odlišit. Automobilka se totiž pochlubila rozšířením palety laků o patnáct nových odstínů, které se chlubí saténovým efektem. Ten se společně s matnými laky stává v posledních letech velmi populárním, jeho vznik ale není ničím snadným.

Každé vyrobené vozidlo, které dostává speciální saténový vzhled, se totiž nejprve vyrábí s klasickým lesklým lakem. Poté ale zamíří do Excellence Center, kde se specialisté zaměří na vytvoření finálního vzhledu.

To spočívá v ručním broušení, čištění, zamaskování vozu, odstranění veškerého prachu a dalším čištění. Specialisté poté ve dvou vrstvách aplikují průhledný lak, který dotváří finální saténový efekt. Celý proces zabere 55 hodin.

Nový typ laku byl vyvíjen přímo odborníky z Bentley v britské továrně Crewe. Aplikován může být na všechny modely, tedy Continental GT, Continental GT Convertible, Bentayga, Bentayga EWB a Flying Spur.

Cenu speciálního lakování sice automobilka nezveřejnila, s ohledem na zdlouhavou a náročnou aplikaci ale nejspíš nebude patřit k nejlevnějším. Podle statistik z loňského roku si však 75 % majitelů vozů Bentley nechalo své stroje vylepšit unikátními díly od specialisty Mulliner. Nouze o zájemce tak značce jistě nehrozí.

Bentley ukazuje Continental GT nové generace jen v lehkém maskování

AutoMoto

Bentley chystá novou lakovnu, nabídne téměř stovku barev

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám