Hlavní obsah

Alfa Romeo ustoupila politickému tlaku a přejmenovala auto týden po premiéře

Italská automobilka Alfa Romeo jen týden po premiéře rozhodla o přejmenování malého crossoveru Milano na Junior. Ustoupila tak tlaku italské vlády v čele s ministrem ekonomického rozvoje Adolfem Ursem.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Milano je nyní Junior

Článek

Novinka se má vyrábět v polských Tychách, jako jediná alfa mimo Itálii. „Auto pojmenované Milano se nemůže vyrábět v Polsku,“ řekl Urso minulý týden pro Automotive News s odkazem na zákon proti produktům, které mají italsky znějící jména, ale nejsou ve skutečnosti italské.

„Tento zákon uvádí, že nelze dávat indicie, které budou plést spotřebitele. Takže auto pojmenované Milano se musí vyrábět v Itálii. Jinak je to zavádějící, a to je zakázané,“ dodal.

Původně se zpráva šířila jako pouhý spor, ovšem automobilka překvapivě rychle reaguje a název Milano již pro tento vůz nebude používat.

„Přestože Alfa Romeo věří, že název splňuje všechny zákonné požadavky a že existují záležitosti mnohem důležitější než název nového vozu, rozhodla se Alfa Romeo změnit jej z Milano na Alfa Romeo Junior v duchu podpory vzájemných vztahů,“ stojí v tiskovém prohlášení automobilky.

„Rozhodli jsme se změnit název, i když víme, že to není naše povinnost, protože chceme zachovat pozitivní emoce, které naše produkty vždy vyvolávaly, a vyhnout se jakémukoli typu kontroverze,“ uvedl šéf značky Jean-Phillipe Imparato.

Jméno Milano bylo zvoleno v hlasování fanoušků značky. Podle automobilky bylo vybráno jako pocta městu, kde v roce 1910 začala její historie. Označení Junior použila Alfa Romeo poprvé již v roce 1966.

Alfa Romeo Milano se nesmí vyrábět v Polsku, tvrdí italský ministr. Důvod překvapí

AutoMoto

Alfa Romeo ukázala svůj první elektromobil. Milano ale může mít i spalovací motor

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám