Hlavní obsah

Abarth Offshore je ikonická stylovka s vodní tryskou místo kol

Italská společnost Car Off Shore, která se specializuje na stavbu lodí s karoserií odkazující na ikonický Fiat 500, se pochlubila novým projektem, na jehož vývoji se podílí i sama automobilka.

Foto: Car Off Shore

Abarth Offshore

Článek

V rámci oslav pětasedmdesátého výročí značky Abarth, která společně s Fiatem spadá pod Stellantis, připravila společnost Car Off Shore limitovanou edici 500 kusů modelu Abarth Offshore.

Oficiálně licencovaný člun svými tvary připomíná populární malý sporťák Fiat 500 Abarth, včetně karoserie, různých dekorů a plátěné střechy. Člun je dvoumístný a pohonný systém s vodní tryskou má výkon 230 koní. Abarth Offshore tak na hladině dosáhne rychlosti až 58 uzlů, tedy asi 107 km/h.

Aby si posádka mohla výkon užít naplno, jsou na palubě instalována sportovní sedadla Besezoni se čtyřbodovými bezpečnostními pásy. Navíc nechybí tlumicí systém zmírňující nárazy vln.

Palubní deska je inspirovaná kabinou automobilu, na podlaze je syntetické teakové dřevo, nechybí audiosystém Garmin a v zadní části jsou připraveny i schůdky na pohodlné koupání při vyjížďce.

Společnosti Stellantis a Car Off Shore bohužel nezveřejnily cenu ani termín zahájení výroby. Omezena však bude na pouhých 500 kusů.

Nový Abarth 75° Anniversario oslavuje významné výročí i spalovací motory

AutoMoto

Nový Abarth 1300 OT je oslavou 75 let značky, základem je starší Alfa Romeo

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám