Hlavní obsah

Silvestrovská večeře u Gordona Ramsayho? Připravte si peněženku

Chystáte se oslavit příchod nového roku ve velkém stylu? Pak by vás mohlo zajímat silvestrovské menu v podniku Restaurant Gordon Ramsay v londýnské čtvrti Chelsea vlastněném světově proslulým kuchařem Gordonem Ramsaym. Za šestichodové menu zaplatíte 400 liber (cca 11 tisíc korun), nějakou tu libru navíc zde přitom ještě necháte za nápoje, které nejsou v ceně.

Foto: Profimedia.cz

Gordon Ramsay

Článek

Restaurant Gordon Ramsay, který je v provozu od roku 1998 a od roku 2001 se pyšní třemi michelinskými hvězdami, byl první Ramsayho restaurací.

Podnik zaměřený na francouzskou kuchyni letos láká na silvestrovské šestichodové menu, kde najdete například hřebenatky ze skotských Orknejí, těstoviny s francouzským sýrem Comté, kaštany s iberskou šunkou či telecí brzlík s makadamovými ořechy a perigordskou omáčkou.

Menu v luxusním londýnském podniku vás vyjde na 400 liber (11 tisíc korun), v ceně však nejsou nápoje. Pokud byste si gastronomický zážitek chtěli zpestřit vinným párováním, připlatíte 275 liber navíc. A když připočtete nějaké to spropitné, celková cena za osobu se bude pohybovat okolo 20 tisíc korun.

Novoroční menu nabízí i několik dalších Ramsayho restaurací. O něco levnější variantu najdete v londýnském podniku Pétrus. Za večeři, jejíž součástí bude třeba uzený úhoř s bramborovým salátem, tu na Silvestra necháte 300 liber (asi 8300 korun).

Pakliže vám i tahle cena připadá zbytečně vysoká, další alternativou může být Gordon Ramsay Bar and Grill se čtyřchodovým menu na 150 liber (přes čtyři tisíce korun).

Výběr článků

Načítám