Článek
Restaurant Gordon Ramsay, který je v provozu od roku 1998 a od roku 2001 se pyšní třemi michelinskými hvězdami, byl první Ramsayho restaurací.
Podnik zaměřený na francouzskou kuchyni letos láká na silvestrovské šestichodové menu, kde najdete například hřebenatky ze skotských Orknejí, těstoviny s francouzským sýrem Comté, kaštany s iberskou šunkou či telecí brzlík s makadamovými ořechy a perigordskou omáčkou.
Menu v luxusním londýnském podniku vás vyjde na 400 liber (11 tisíc korun), v ceně však nejsou nápoje. Pokud byste si gastronomický zážitek chtěli zpestřit vinným párováním, připlatíte 275 liber navíc. A když připočtete nějaké to spropitné, celková cena za osobu se bude pohybovat okolo 20 tisíc korun.
Novoroční menu nabízí i několik dalších Ramsayho restaurací. O něco levnější variantu najdete v londýnském podniku Pétrus. Za večeři, jejíž součástí bude třeba uzený úhoř s bramborovým salátem, tu na Silvestra necháte 300 liber (asi 8300 korun).
Pakliže vám i tahle cena připadá zbytečně vysoká, další alternativou může být Gordon Ramsay Bar and Grill se čtyřchodovým menu na 150 liber (přes čtyři tisíce korun).