Hlavní obsah

Vpředu kohout, vzadu párty. Soutěž o nejlepšího chlapeckého mulleta má svého vítěze

Každoroční americká soutěž s názvem USA Mullet Championships, kde mezi sebou účastníci soupeří o nejvymazlenější účes známý pod názvem mullet, již zná svého letošního vítěze v dětské kategorii. Stal se jím osmiletý Emmitt Bailey z amerického města Menomonie ve Wisconsinu. Zatímco vzadu se pyšní dlouhým porostem, na přední části hlavy má vlasy upravené na tzv. kohouta.

Foto: Profimedia.cz

Vítězem soutěže USA Mullet Championships v dětské kategorii se stal osmiletý Emmitt Bailey.

Článek

Ikonický účes mullet byl populární především v osmdesátých a devadesátých letech minulého století, mnozí na něj ale nedají dopustit ani nyní. Soutěže o nejlepšího mulleta, jemuž se rovněž přezdívá „vpředu byznys, vzadu párty“ se pořádají pravidelně po celém světě.

Americká soutěž USA Mullet Championships má dokonce několik kategorií, včetně dětské. V té v aktuálním ročníku zvítězil osmiletý Emmitt Bailey, který o svůj účes pečuje už dva roky. Pro chlapce z Wisconsinu hlasovalo bezmála deset tisíc lidí.

Trojice nejlepších mulletů v dětské kategorii 

„Je skvělé, když vám tolik lidí říká, že máte hezké vlasy. Pro mnohé to není jen účes, ale životní styl,“ svěřil se serveru BuzzFeed News chlapec, který našel inspiraci u známých hokejových hráčů.

Deka. Jeden z nejstrašnějších symbolů 80. let se vrací

Koktejl

Matka Emmitta ovšem jeho nadšení zpočátku nesdílela. „Nebyla jsem úplně nadšená, když se v tom zhlédl. Je to ale součástí jeho osobnosti, rád dělá věci po svém,“ sdělila s tím, že nyní ho už v jeho zálibě podporuje.

Trojice nejlepších mulletů v kategorii teenagerů

Chlapec si za první místo v soutěži odnesl sluneční brýle a 2500 dolarů (přes 60 tisíc korun), za které si hodlá koupit motokáru. Kromě dětské kategorie byl vyhlášen i vítěz v kategorii teenagerů, v níž zvítězil Cayden Wausau pocházející rovněž z Wisconsinu. Vítěz v mužské kategorii bude znám v říjnu.

Výběr článků

Načítám