Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Upéct klokaní perníčky, napsat dopis Ježíškovi

Novinky, fis

Advent je časem tradic a ty přinášejí kromě návratu k historii také značnou míru kreativity. Děti se tedy i tento víkend budou moci vyřádit mimo jiné při pečení a zdobení cukroví. Tematický program dětem navíc zábavnou formou odvypráví vánoční příběh.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Česká hračka

Adventní trh Česká hračka a řemeslo se o víkendu otevře v Novoměstské radnici. V obou dnech si tam mezi 10:00 a 18:00 budete moci prohlédnout nejrůznější ručně vyráběné hračky. V rámci doprovodného programu se těšte na divadelníky a hudebníky. Více zde.

Adventní tvoření

V sobotu od 13:00 do 18:00 bude pro všechny kreativce přichystáno v Era světě voňavé a barevné Adventní tvoření. Budou se tam zdobit perníčky, vyrábět sněhuláci, bude se malovat na sklíčka i na obličej. Navíc se účastníci budou moci vyfotit ve vánočních kulisách a zhlédnout speciální show se zimní vílou. Více hledejte zde.

Ponrepo dětem

Kino Ponrepo chystá na neděli speciální program pro děti. V 15:00 tam začne moderované pásmo pohádek s loutkovou dílnou. Více se dočtete zde.

Středočeský kraj

Expozice technických hraček

V sobotu v 15:00 proběhne slavnostní otevření první části stálé expozice Muzea technických hraček ve Velvarech. S dětmi si nejen prohlédnete zajímavé historické hračky, které neznají, malí návštěvníci se zabaví také v dílničkách. Více informací naleznete zde.

Provoněná zámecká kuchyně

Zámek Žleby láká v sobotu na prohlídky s oživenou kuchyní provoněnou vánočním pečivem. Adventní prohlídky začnou od 9:00, organizátoři doporučují předchozí rezervaci. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Klokaní perníčky

Svoji fantazii mohou děti tento víkend využít při tvorbě perníčků v českobudějovickém Hopsáriu. Ty si budou moci upéct mezi 14:00 a 16:00 po oba víkendové dny. Více zde.

Plzeňský kraj

Kočičí pohlazení

Přemlouvají vás děti, abyste jim koupili koťátko, ale vy o tom nechcete ani slyšet? Vezměte je v sobotu na den otevřených dveří do plzeňského útulku Naděje pro kočky, kde si budou moci kočky a koťata pohladit a chvilku si s nimi pohrát. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Zahájení sezóny

Přijeďte si s dětmi zablbnout na sněhu do skiareálu Novako na Božím Daru, kde v sobotu od 10:00 odstartuje slavnostní zahájení sezóny. Kromě zimních radovánek si děti užijí také soutěže. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Živý betlém

Chcete svým dětem ukázat betlém, který je bude bavit a vydrží ho pozorovat déle než pár sekund? Udělejte si v sobotu výlet na Stekník, od 15:00 si tam betlém prohlédnete v živém provedení. Více čtěte zde.

Zábavné bruslení

Od 14:00 do 16:00 zve v sobotu teplická Olympia Ice Arena na bruslení. Speciálně se program bude zamlouvat dětem, protože se na ledě objeví postavičky z Monster High. Více zde.

Liberecký kraj

Symboly Vánoc

Příběh, který má připomenout Vánoce, a také symboly s ním spojené si užijete na výstavě v Severočeském muzeu v Liberci. Expozice nese název Vánoce v muzeu aneb Za symboly Vánoc. V neděli přijďte mezi 13:00 a 17:00. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Náboženství v pravěku

Co bylo před Ježíškem aneb Náboženství v pravěku – to je výstava, kterou v adventním čase nabízí Archeopark ve Všestarech. Děti se tam dozvědí více o tom, jakou roli sehrává odedávna víra a náboženství v životě člověka. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Andělská neděle

V Litomyšli přinese třetí adventní neděle spoustu dobrot, zdobení cukroví a odpoledne i pohádku O dvanácti měsíčkách. Do kompletního programu nahlédněte zde.

Vysočina

Dopis Ježíškovi

Pokud vaše ratolesti ještě oficiálně nenapsaly dopis Ježíškovi, je nejvyšší čas to dohnat. Pohádková vesnička Podlesíčko bude v sobotu ideálním místem, kde mohou sepsat svá přání. Pomůže jim tam s tím anděl. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Pohádkový Špilberk

Nejslavnější pohádkové postavičky Karkulka, Budulínek a další ožijí v sobotu na brněnském hradě Špilberk, který se v tento den ponese právě ve jménu fantazie a příběhů s dobrým koncem. Harmonogram pohádek naleznete zde.

Olomoucký kraj

Řádivá sobota

Jestliže mají vaše ratolesti energie na rozdávání, navštivte s nimi v sobotu rodinné centrum Vikýřek ve Vikýřovicích. Od 8:30 do 16:00 tam bude probíhat pestrý program s vánoční tematikou. Zábavnou formou se tam děti dozvědí více o vánočních zvycích a tradicích. Více zde.

Zlínský kraj

Perníčky ve zvonici

IC Zvonice Soláň se v neděli provoní perníčky. Péct a zdobit se tam budou mezi 10:00 a 15:00 v rámci tvořivé dílny pro děti. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Strojení stromečků v zoo

Ostravská zoo zve v sobotu od 10:00 na živý betlém, medové dobroty, nadílku, zpívání koled a strojení stromečků. Děti nadchne jistě také možnost krmení zvířátek. Více se dočtete zde.

Související témata:

Výběr článků

Načítám