Hlavní obsah

Tisíce nejrůznějších kondomů jsou k vidění v bizarním thajském muzeu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko si člověk spojí zejména s buddhistickými památkami, romantickými plážemi či pověstným street foodem. Země ovšem patří také k největším výrobcům kondomů na světě, a tak není překvapením, že tomuto výrobku zasvětila i jedno poněkud bizarní muzeum. Nachází se v budově tamního ministerstva zdravotnictví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V thajském muzeu kondomů jsou vystaveny tisíce pánských ochranVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Muzeum kondomů není dílem žádného jednotlivce, jde o státní instituci, která je součástí budovy thajského ministerstva zdravotnictví ve městě Mueang Nonthaburi. Ve dvou místnostech tu jsou k vidění tisíce kondomů různých barev i od různých výrobců. Podle agentury Newsflare ale muzeum není nikterak propagováno a turisté ho navštěvují jen zřídka.

Instituce není primárně určena ani zahraničním návštěvníkům, jejím cílem je zbourat tabu, které v Thajsku ohledně tohoto artiklu panuje. Lidé se mají dozvědět, že prezervativy nejsou jen účinnou ochranou proti početí, ale také proti pohlavním nemocem.

Jde o edukaci

První ze dvou místností disponuje konkrétními kondomy a různými plakáty, které upozorňují na důležitost ochrany zdraví. Ve druhé místnosti návštěvníci naleznou nejrůznější objekty falických tvarů, které jsou používány k otestování síly a odolnosti kondomů. Čas od času zaměstnanci muzea předvedou návštěvníkům názornou ukázku, jak takové předměty fungují.

Nejsou to výhradně kondomy, na které se muzeum zaměřuje. Vystaveny jsou i různé sexuální pomůcky, včetně obří vakuové pumpy nebo lubrikačních gelů. I tyto exponáty se ovšem nesou ve znamení edukace a nemá jít o nic prvoplánově lascivního a pobuřujícího.

Server CNN poznamenává, že Thajsko patří k největším výrobcům kondomů na světě. Dokonce pokořilo i Nizozemsko, kde se vyrábí prezervativy značky Durex.

Přemáchnout, vysušit a do krabičky. Vietnamci zrecyklovali statisíce kondomů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám