Hlavní obsah

Neobvyklá podívaná. Francouzský Mont Saint-Michel zapadl sněhem

Sněhovou nadílku si mohou v posledních dnech užít lidé ve většině Evropy. O neobvyklou podívanou se bílá pokrývka postarala také u pitoreskního přílivového ostrova Mont Saint-Michel v Normandii, kde okamžitě přitáhla návštěvníky a fotografy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vzácný pohled - ostrov Mont Saint-Michel zasypal sníhVideo: Reuters

Článek

Podle agentury Reuters jsou bílé závěje kolem známého ostrůvku velmi vzácnou podívanou. Zamrzlé moře a v něm klikatící se říčka vedoucí k Mont Saint-Michel proto nepřekvapivě vytáhly lidi z domovů, přestože ve Francii aktuálně platí zákaz vycházení po 18. hodině a třeba restaurace jsou uzavřené.

Podle francouzského serveru Le Bleu mají v těchto dnech ale fotografové skvělé podmínky pro to, aby jedno z nejhezčích míst v zemi zvěčnili v netradiční atmosféře. Ne že by v jiných letech Mont Saint-Michel zapadaný sněhem nebyl, obvykle ho ovšem není tolik. Nejvíce ho nicméně bývá hned zkraje ledna.

Ostrůvek jen s několika málo místními alespoň díky zvědavcům a fotografům na chvíli ožil. Jinak je už podruhé za rok, jako drtivá většina dalších míst v Evropě, značně osiřelý.

Mont Saint-Michel je za normálních okolností vyhledávanou turistickou destinací, za což může zejména jeho pohádkový vzhled, který může leckomu připomenout zámek z disneyovek. Jde navíc o přílivový ostrov, což znamená, že jakmile nadměrně stoupne hladina moře, takřka pod ní zmizí i silnice, která do městečka vede.

Sever Francie zasypává sníh, na jihu jsou povodně

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám