Hlavní obsah

Plzeň letos opět chystá adventní prohlídky. Loni měly úspěch

Právo, ib

Po loňské úspěšné premiéře se Plzeň vrátí ke speciálním adventním prohlídkám. Budou se konat po první čtyři prosincové víkendy, poslední se uskuteční v předvečer Štědrého dne. Zůstanou průvodci v kostýmech, lehce se změní téma.

Foto: Profimedia.cz

Adventní prohlídky se v Plzni loni uskutečnily poprvé. Ilustrační foto

Článek

„Už se nebudou tolik zaměřovat na to, jak se Vánoce slaví různě po světě, ale přiblíží účastníkům vánoční zvyky a tradice z Plzeňska,“ uvedla Barbora Živná z městské organizace Plzeň – Turismus.

Výpravy si vyslechnou třeba příběhy plzeňských betlémů, zjistí, co znamenají jednotlivé svíčky na adventním věnci nebo proč bylo důležité mít na štědrovečerním stole co nejvíce chodů a při hodování nekýchnout.

Trasa povede od radnice vánočně vyzdobeným historickým centrem, putování zakončí šálek horkého nápoje a ochutnávka vánočního cukroví ve sklepení Národopisného muzea. Prohlídky jsou určeny pro maximálně pětadvacet zájemců. „Loni se jich konalo v češtině devět a všechny byly vyprodané,“ řekla Právu Helena Prokopová z uvedené organizace.

Tři procházky vyčleněné pro německé turisty se podařilo obsadit zhruba ze tří čtvrtin. Letos bude českých prohlídek o jednu více, počet německých — ty se konají jen v sobotu — zůstane. Vstupenky jsou již v prodeji.

Výběr článků

Načítám