Hlavní obsah

Chomutovská Cesta z města vede údolím potoka

Právo, Pavel Orholz

Na novou sedmikilometrovou naučnou stezku nazvanou Cesta z města, vedoucí po modré turistické trase z Útočiště na Měděnec na Chomutovsku, se od poloviny září mohou vydat turisté z širokého okolí.

Foto: MěÚ Klášterec nad Ohří

Na stezce je osm naučných tabulí a několik interaktivních prvků pro děti, například leporela.

Článek

Projekt připravily Lesy ČR ve spolupráci s Kláštercem nad Ohří a obcí Měděnec. Na stezce je osm naučných tabulí, několik interaktivních prvků pro děti, například doskočiště zvířat, dendrofon, leporela, a také dva altány a tři přístřešky určené k odpočinku.

„Jedna z tabulí připomene historii obce Venkov, která zde stávala. Stezka míjí lyžařský areál Alšovka, zde jsou tabule dvě, jedna s retro snímky, jak se lyžovalo v jednotlivých historických etapách, druhá připomene zdejší oblíbené sportovní aktivity. Prvky pro děti se nacházejí na kraji Útočiště nad lesní školkou,“ upřesnila mluvčí klášterecké radnice Vlasta Fišrová.

Procházka údolím Širokého potoka je podle ní příjemná v každém ročním období. „Je jedno, zda si trasu projdete z Útočiště na Měděnec nebo půjdete raději opačným směrem dolů z kopce,“ doplnila Fišrová.

Výběr článků

Načítám