Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Naučte se cirkusovou akrobacii, navštivte Josefínský jarmark

Novinky, dov

Jaro je pořád někde za humny, ale válení se doma už máme všichni dost. V Praze své potomky můžete vytáhnout na cirkusové cvičení, kde se společně naučíte beze strachu akrobatické triky. Ve Slaném či Rožnově pod Radhoštěm propuknou tradiční jarmarky na počest všem Josefům a Josefínám. A přivolávat jaro budou návštěvníci ve skanzenu v Přerově nad Labem.

Foto: fotoarchiv Cirqueon.cz

Zacvičte si s dětmi. Společně se můžete naučit jednoduché akrobatické triky.

Článek
Praha

O Červené Karkulce

Na netradiční pohádku o Karkulce vyrazte v sobotu do pražské Plechárny. Jak by to vypadalo, kdyby byl vlk vegetarián a Karkulka snědla obsah košíku dřív, než by dorazila k babičce? To se dozvíte během představení. Vstupné na něj činí 50 korun. Více zde.

Family cirkus

Sobotní pohybový workshop je určen pro rodiče, prarodiče, tety i strýčky. Cirkusové triky a párová akrobatická čísla vás s vašimi dětmi naučí lektorka Pavla Rožníčková. Pomocí techniky „Cirkomotorika“ se naučíte provádět akrobatické triky beze strachu a bezpečně pomocí procvičovacích her. Nezapomeňte děti s sebou! Více informací najdete zde.

Prohlídka krytu Folimanka

Příležitost navštívit štolový kryt Folimanka se nenaskytne každý den. Je otevřen vždy jednu sobotu v měsíci a vstup do něj je zdarma. Folimanka je největším krytem na Praze 2, který vznikl v době Studené války. V případě potřeby může ukrývat až 1260 osob po dobu 72 hodin. Více informací najdete zde.

Středočeský kraj

Jaro ve skanzenu

Skanzen v Přerově nad Labem vás tento víkend přivítá výstavou Jaro na vsi. Připomenete si zvyky našich předků a uvidíte na vlastní oči jarní obyčeje od masopustních zábav až po velikonoční zvyky, svatovojtěšskou pouť, Máj a mariánské svátky. Více informací najdete zde.

Svátek vodních mlýnů

Vodní dům v Hulicích oslaví v sobotu své první narozeniny. U této příležitosti zve všechny rodiče s dětmi na tvořivou dílničku, během které si mohou společně vyrobit malé vodní mlýnky. S nimi pak můžete oživit malé vodní toky, které začínají s příchodem jara vesele zurčet. Více informací najdete zde.

Jihočeský kraj

Laboratoř barev

Hrát, kutit si a tvořit, co je napadne, mohou děti s písecké Laboratoři ve Sladovně. Prostor nabízí několik různých stanovišť zaměřených na určitá výtvarná témata, která se po několika měsících mění. Zde si mohou děti vyzkoušet věci, které jinde nejsou běžné. Laboratoř zkrátka zaměstná jejich kreativitu na plný úvazek. Více informací najdete zde.

Plzeňský kraj

Trabantem kolem světa

Žlutá auta Egu a Babu přijela do Plzně a vy je na výstavě Trabantem kolem světa můžete vidět na vlastní oči. Tým Dana Přibáně už překonal nejen v těchto vozech Hedvábnou stezku, Afriku, Jižní Ameriku i Austrálii. Na výstavě budete moci vidět trabanty, ale i další expediční vozítka celé party a postupně poznáte vše, co banda těchto nepřipravených kaskadérů na svých cestách zažila. Více informací najdete zde.

Karlovarský kraj

Pohádka O vodníku

V Ostrově si tuto neděli malí diváci užijí představení hudební pohádky O vodníku Pačískovi v podání Divadla dětí Karlovy Vary. Představení tom, jak vodník odešel ze svého rybníka hledat do světa moudrost, začne v 15:00 hodin na Točně - Domě kultury Ostrov. Více informací najdete zde.

Ústecký kraj

Pastýřská 50

Recesistický závod pro celou rodinu odstartuje tuto sobotu v děčínské zoologické zahradě. Běh na běžkách bez sněhu je určen pro děti i dospělé a zvládne ho i největší sportovní laik. Běžky budou k zapůjčení v areálu, můžete si ale i své vlastní donést. Kromě toho se budete moct zúčastnit soutěže o nejlepší retro oděv z 80. let minulého století. Více informací najdete zde.

Liberecký kraj

Vítání jara

Zámek horní Libchava zve tuto sobotu všechny malé i velké hosty na první akci letošní sezóny. Čekají vás pohádkové prohlídky zámku s princeznou, divadelní představení o „Jaru, které přišlo na poslední chvíli“, a také dětská dílnička. Po čtvrté hodině ze zámku vyrazí průvod vynášení Morany, který bude zakončen soutěžemi pro děti. Více informací najdete zde.

Královéhradecký kraj

Zlatovláska podle M. D. Rettigové

Divadlo Drak v Hradci Králové znovu na svůj repertoár přidalo legendární pohádkovou inscenaci režiséra Josefa Krofty. V příběhu o Zlatovlásce nebude aktérům chybět humor ani kuchařská zručnost. Představení začíná v sobotu od 16:00. Více informací najdete zde.

Pardubický kraj

Czech Dance Tour

Chrudim tuto neděli ovládne nová česká taneční soutěž. Street dance, disco, freestyle či art show a ještě víc uvidíte na druhém regionálním kole v TJ Sokol na Tyršově náměstí. Czech Dance Tour chce České republice dokázat, že tančit opravdu může každý a na konci května představí ty nejlepší české talenty. Více informací najdete zde.

Vysočina

Muzeum rekordů a kuriozit

Desítky největších, nejmenších, nejdelších a nejtěžších exponátů na návštěvníky čekají v Pelhřimovském Muzeu rekordů a kuriozit. Muzeum má kromě rekordních předmětů také druhou expozici věnovanou „zlatým českým ručičkám“. Ke každé vstupence v průběhu jarních prázdnin dostanete navíc časopis zdarma. Více informací najdete zde.

Jihomoravský kraj

Dálkový pochod

V sobotu se můžete s celou rodinou vypravit na výlet přes Drahanskou vrchovinu. Pěší turistická akce je určena pro širokou veřejnost. Můžete si vybrat z různě dlouhých tras vedoucích krásnou přírodou vrchoviny, pro všechny účastníky bude na kontrolních místech také připraven čaj a chléb se sádlem a cibulí. Více informací najdete zde.

Olomoucký kraj

Výstava šperků a minerálů

Pokud vás baví svět minerálů a přírodních kamenů, víkendová akce v Olomouci je to pravé pro vás. Výstava minerálů a šperků nabízí k zakoupení většinu vystavených exponátů. Nebude chybět ani doprovodný program pro děti, soutěže a kreativní tvoření. Více informací najdete zde.

Zlínský kraj

Josefský jarmark

Od pátku 17. až do soboty 18. března si bude Rožnov pod Radhoštěm užívat Josefského jarmarku. Na Masarykově náměstí nabídnou prodejci tradiční jarmareční zboží - keramiku, květinové vazby, domácí sýry i masné výrobky. Nahlášen je i bohatý doprovodný program. Více informací najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Výstava železničních modelů

Ostravské Sídlo KMŽ o víkendu otevře tradiční výstavu železničních modelů. Návštěvníci v provozu uvidí velké segmentové kolejiště a několik panelových kolejišť různých motivů. Ke zhlédnutí budou také modely vozidel, staveb a děti čeká trenažérové kolejiště. Více informací najdete zde.

Související témata:

Výběr článků

Načítám