Hlavní obsah

Pro někoho ráj, pro jiného čiré zlo. Žena svůj dům proměnila v růžové království

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky věnovala Angličanka Maria Alisonová ze Sunderlandu proměně svého původně běžného řadového domku v růžový palác. Podobnému koníčku v dospělosti obvykle propadají nezadané ženy, jež životem nezřídka provází pestrobarevný houf mňoukajících přítelkyň. Maria ale překvapivě žije v domě se svým snoubencem, který ji v růžovém nadšení podporuje, a sama má spíše mužské záliby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena proměnila svůj domov v růžové královstvíVideo: AP

 
Článek

Vše začalo v roce 2019, kdy slavila 29letá Maria Alisonová se svým partnerem Aaronem Mrdeyem (30) zásnuby. Od otce při té příležitosti dostala jako dárek růžovou konvici na vodu a toaster.

Nevinný dárek rozpoutal v ženě vášeň nebývalých rozměrů a ona se rozhodla, že právě v růžové barvě, kterou prý měla ráda odjakživa, zařídí postupně celý dům. Inspiraci hledá na instagramu a tam také postuje pravidelně své vlastní kreace.

Na snímcích z jejího domova se tak mohou její příznivci přesvědčit, že v růžových barvách má po dvou letech zařízenou už valnou část domácnosti a původní, pravda, poněkud usedlou, šedou barvu nahrazuje růžová ve všech myslitelných odstínech a na všech myslitelných předmětech.

V růžové barvě je nejenom postel a další doplňky v ložnici, nejenom ťapka před vanou, v růžové jsou i křesílka u jídelního stolu a jídelní souprava, růžové tóny jsou hojně zastoupené i ve volném pokoji, který slouží jako ložnice pro její dva psí miláčky, sibiřské husky Jeffa a Bowa.

Růžovou barvu v celém interiéru doplňuje cukrově bílá, zvýrazňujícím akcentem je pak barva černá. Její domov, zvláště na některých záběrech, tak připomíná spíše než domácnost dílo nějakého obřího cukráře.

Vše je ovšem dílem jejím a jejího přítele. Na žádné z prací se nepodílel profesionální řemeslník, snoubenci si vše zvládli zařídit či upravit zcela sami. Co neuměli, naučili se podle videí na youtube.

Snoubenci do toho praštili, nyní platí za bydlení měsíčně o 41 tisíc méně

Tipy a trendy

Sama Maria říká, že ačkoli nyní asi působí hodně holčičkovsky, ve skutečnosti je spíš klukovský typ. Zajímá se o auta a podobné věci. Mnoho lidí se při prohlížení snímků a videa jejího domova v duchu ptá, co asi na toto růžové „řádění” říká její snoubenec.

„Aaron si zpočátku myslel, že je to vtip, ale už si zve kamarády, aby jim růžový dům předvedl,” svěřila se webu Daily Mail Maria. Aaron šel dokonce tak daleko, že když si vybíral motorku, zvolil si ji v růžovém provedení.

Proměna domu snoubencům zabrala dva roky a vyšla je dosud na 10 tisíc liber, tedy zhruba 300 tisíc korun.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám