Hlavní obsah

Ideální přikrývka na léto? Ta se zabudovanými ventilátory nebo z bavlny či lnu

Společnost Thanko objevila nový způsob, jak se pohodlně vyspat v horké letní noci. Místo toho, abyste se kvůli vysokým teplotám potili, nabízí se vzduchem chlazená přikrývka. Dodává se s odnímatelnými ventilátory pro chladný spánek. Chladivé ale mohou být i vybrané materiály potahů na dekách.

Foto: Profimedia.cz

Přikrývka s ventilátory trochu připomíná spacák.

Článek

Zařízení se nazývá Fanneru, což je kombinace „fan“ a „neru”, což je japonské slovo pro „spánek”. Přikrývka má dálkové ovládání pro ventilátory, takže je lze nastavit nebo zapnout či vypnout, aniž by uživatel musel vstávat z postele.

Ventilátory lze nastavit na tři různé stupně intenzity foukání a také je možné nastavit dobu jejich foukání pomocí časovače.

Deka má šest větracích otvorů na vnitřní vrstvě, takže i bez ventilátoru může stále vycházet horký vzduch pryč od těla. Vnější materiál je popisován jako chladivý na dotek a rychleschnoucí a dá se prát v pračce. První edice dek se prodávala za necelých 1900 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Ve spodní části jsou umístěné ventilátory.

Nenápadná krása hebkého povlečení

Tipy a trendy

Jde to i bez ventilátoru...

Pokud vás nenadchla myšlenka peřiny s ventilátory a přesto se neradi v  létě během spánku potíte, spěte pod vhodně zvolenou dekou.

Mějte na paměti, že hřejivost peřiny je určena množstvím výplně a nízkou hmotností. U přikrývek z umělých vláken to není problém, stačí zvolit duté vlákno o hmotnosti cca 200 g/m².

Ti, kdo si potrpí na péřové výplně, měli by volit prachové peří. Výhodou peří je, že rychle absorbuje vlhkost a vytváří tak nepříznivé podmínky pro roztoče.

Foto: Fine Cotton Company, French Bedroom

Peřiny z lehkého kachního a prachového peří s vrchní částí z bavlněného saténu jsou v lehčí gramáži vhodné i na léto.

Na to, jak vás bude peřina hřát, nebo naopak chladit v letních měsících má zásadní vliv i její potah a dokonce i jeho barva.

Pokud chcete, aby peřina chladila, volte kousky v bílé nebo ledově modré barvě a obecně sáhněte po studených barvách a po materiálech, jako je len, satén nebo bavlna.

Foto: Lime Lace

Bavlněné kousky dobře odvádějí vlhkost a pot, což v létě oceníte.

Které barvy pomohou ke klidnému spánku

Jak na to

Ti, kdo se v létě hodně potí, ocení ekologické lněné povlaky. Len je odolný vůči plísním i prachu a perfektně odvádí pot. Jeho výhodou je, že v letních měsících ochladí, v zimě naopak dovede zahřát.

Foto: French Bedroom

Lněné povlečení v létě skvěle ochladí.

Pokud hledáte tipy na letní povlaky na polštáře, pak můžete s důvěrou sáhnout po bavlněných kouscích. Vyhněte se naopak flanelovým, froté nebo sametovým potahům, které by vás v létě zbytečně zahřívaly.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám