Hlavní obsah

Škoda chystá další SUV, kupé verzi kamiqu. Má to však háček

Poslední novinka Škody, která se představí na trhu, jenž je pro značku nejdůležitějším, ještě dříve než u nás nová Octavia, se jmenuje Kamiq GT. Na onom trhu bude pátým modelem kategorie SUV v nabídce značky. A asi tušíte, že Česko to nebude.

Foto: Škoda

Skica Škody Kamiq GT

Článek

Škoda Kamiq se prodává teprve chvíli, ale už jsou na světě skici její další varianty, nazvané Kamiq GT. Je to, nikoliv překvapivě, kříženec SUV a kupé po vzoru Kodiaqu GT, který se prodává jen v Číně.

Foto: Škoda

Skica Škody Kamiq GT

Tedy, alespoň podle slov automobilky tomu tak je. Záď auta nevypadá o tolik více jako kupé než ve srovnání s existujícím evropským kamiqem. Ten ale možná nebude tím pravým modelem pro srovnání, neboť vůz s názvem Kamiq prodávaný na čínském trhu nemá s tím evropským kromě jména vůbec nic společného, ani platformu, na které stojí.

Foto: Radek Plavecký , Právo

Čínská Škoda Kamiq na světové premiéře na české ambasádě v Pekingu

Vůz, který dvě představené skici poodhalují, se má kompletně ukázat už 4. listopadu v čínském Tchien-ťinu, jak uvádí tisková zpráva. Neuvádí ale, ke kterému kamiqu má technicky blíž - zda k tomu evropskému, nebo čínskému.

Řídili jsme Škodu Kodiaq GT, specialitu pro Čínu

AutoMoto

Spolu s další větou o tom, že: „Čína, nejdůležitější trh značky Škoda, bude jedinou zemí na světě, v níž česká automobilka nabízí pět modelů kategorie SUV,” to napovídá nevyhnutelnému - Kamiq GT bude s největší pravděpodobností určen jen čínskému trhu stejně jako Kodiaq GT.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq GT

Související články

Výběr článků

Načítám