Hlavní obsah

Šanghajský autosalon odstartoval, přináší novinky i pro Evropu

Autosalon v Šanghaji jako první podobná akce světového významu po dlouhé době ukazuje novinky nejen pro Čínu, ale i pro evropský trh. Patří k nim Audi A6 e-tron concept, Mercedes EQB nebo Citroën C5 X.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Šanghaji začíná autosalonVideo: CCTV, Reuters

 
Článek

Po dlouhé době prvním velkým autosalonem je Auto Shanghai 2021, který své brány novinářům otevřel v pondělí 19. dubna. Zhruba tisícovka firem z automobilového světa tam bude prezentovat svou nabídku a hlavně novinky.

Těch má být téměř 50 jen v rámci osobních aut, a třebaže většina z nich nebude určena pro evropský trh, některé přece jen ano.

K nejzajímavějším z nich rozhodně patří Audi A6 e-tron Concept – studie elektromobilu stojící na platformě PPE, kterou už několik let vyvíjí Audi a Porsche.

Další evropské kladivo na Teslu? Audi A6 e-tron se představuje ve formě konceptu

AutoMoto

Další audi prezentované v Šanghaji jsou rezervovány tamnímu trhu. Jsou to prodloužené modely Q2L, Q2L e-tron, A7L a Q5L. Také tam automobilka ukazuje koncept elektrického SUV pro čínský trh, pojmenovaný prozatím pouze „Audi concept Shanghai“.

Citroën ukazuje modely C5 X a C5 X Hybrid, které se světovému publiku na internetu představily nedávno. Velký citroën se bude vyrábět v čínském Čcheng-tu a odtud dovážet i na evropské trhy.

Citroën představuje C5 nové generace, míchá několik segmentů

AutoMoto

Americký Cadillac v Šanghaji prezentuje svůj koncept elektromobilu Lyriq poprvé naživo. Přítomný je také Buick s modely Envision Plus a Verano Pro a za americké značky zmiňme také Ford, který přiveze SUV Equator a v Číně vyráběný Mustang Mach-E.

Značka Genesis přichází s plně elektrickou verzí sedanu G80, která se dokáže nabíjet výkonem až 350 kW, a se studií X Concept. Honda chystá dvě premiéry – prototyp elektromobilu pro čínský trh a plug-in hybridní variantu SUV Breeze. Kia má přivézt elektromobil EV6.

Kia představila elektromobil EV6. Může mít i 585 koní a slušný dojezd

AutoMoto

Lexus v Šanghaji odhaluje modernizaci modelu ES, který se sice prodává všude po světě, ale čínský trh je pro něj nejdůležitější. Také automobilka ukáže koncept LF-Z Electrified, který má být předzvěstí toho, jak budou její auta vypadat koncem 20. let 21. století.

Foto: Lexus

Lexus ES po faceliftu.

Mercedes-Benz ukazuje nedávno představenou novinku EQS a prodlouženou verzi sedanu třídy C, určenou pro čínský trh. Největší jeho novinkou je však představení crossoveru EQB, sedmimístného elektrického vozu, který se má vyrábět v Číně a Maďarsku a prodávat v Evropě, Číně a ve Spojených státech.

Mercedes EQB se představuje jako elektrická alternativa praktického SUV

AutoMoto

Škoda na autosalonu má ukázat prodlouženou Octavii Pro. Volkswagen má v plánu premiér více – kromě modernizovaného čínského Passatu přijedou také elektromobily ID.6 X a ID.6 Crozz a SUV Talagon.

Prezentují se samozřejmě i již prodávaná auta všech možných značek včetně luxusních jako Rolls-Royce a Bentley a také technologické firmy pracující například na autonomní jízdě, jak ve videu ukazuje prototyp značky Arcfox, odnože čínské automobilky BAIC.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám