Hlavní obsah

Rakev na pohřbu prince Philipa poveze auto, na jehož úpravě se podílel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na poslední cestě prince Philipa doprovodí i Land Rover, na jehož úpravě zesnulý manžel britské královny Alžběty II. spolupracoval. Podle britských médií jde o model Defender 130 Gun Bus z roku 2005.

Foto: Profimedia.cz

Upravený Land Rover Defender 130 Gun Bus, který má vézt rakev na pohřbu prince Philipa.

Článek

Land Rover, který princ Philip, vévoda z Edinburghu, pomohl navrhnout, bude podle vyjádření Buckinghamského paláce v sobotu v centru jeho pohřebního průvodu na zámku Windsor v Anglii.

„Rakev jeho královské Výsosti bude vezena v upraveném vozu Land Rover, na jehož konstrukci se vévoda podílel, doprovázeném vojáky, v malém průvodu do kaple sv. Jiří,“ zní ve zprávě.

Pohřeb prince Philipa se uskuteční příští víkend

Evropa

Britská média nepochybují, že jde o vůz Land Rover Defender 130 Gun Bus. Jedná se o terénní automobil postavený na defenderu předchozí generace, ovšem s velkou užitkovou nástavbou. Konkrétní automobil byl uveden do provozu v roce 2005, poslední úpravou pod dohledem vévody prošel před pěti lety.

Podle The Drive byl Gun Bus postaven firmou Foley Specialist Vehicles, která se specializuje na úpravy vozidel Land Rover od roku 1966. Protože se tento úpravce většinou věnuje terénním vozům, je postaven na pozinkovaném podvozku a ručně vyrobené zadní části karoserie, vše v temně zeleném laku.

Foto: Profimedia.cz

Upravený Land Rover Defender 130 Gun Bus, který má vézt rakev na pohřbu prince Philipa.

Pohřeb proběhne v sobotu 17. dubna od 15 hodin tamního času (16:00 SELČ) na zámku Windsor, kde v pátek zemřel ve věku 99 let. Nejen vzhledem k pandemické situaci, ale dle vyjádření paláce i vzhledem k přání vévody se bude jednat o střídmý ceremoniál.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám