Hlavní obsah

Ford Mustang Mach 1 dorazil do Evropy, ovšem s drobným handicapem

Novinky, Marek Bednář

Nejostřejší Mustang s osmiválcem Coyote přichází i do Evropy, třebaže s výkonem o trošku nižším, než má v USA. Ford přesto tvrdí, že to bude co do jízdy po okruhu nejschopnější Mustang, který se kdy na starém kontinentu oficiálně prodával.

Foto: Ford

Ford Mustang Mach 1 v evropské specifikaci

Článek

„Běžný” Ford Mustang se v Evropě normálně prodává včetně speciální verze Bullitt. Nabroušené verze Shelby GT350, GT350R a GT500 zůstaly v USA z různých důvodů, ovšem v červnu odhalený Mach 1 přichází i do Evropy.

Automobilka Ford to oficiálně potvrdila tiskovou zprávou a přiložila fotografie vozu v evropské specifikaci, stejně jako čísla výkonu - a právě v nich je onen handicap. Evropský Mach 1 nabízí 460 koní a 529 newtonmetrů točivého momentu, zatímco americká varianta je o 26 koní a 40 N.m potentnější.

Foto: Ford

Stále má osm válců a nula turbodmychadel, ovšem oproti USA je osmiválec Coyote o chloupek slabší.

Zmíněný Bullitt, který byl odkazem na slavný film ze 60. let se Stevem McQueenem a Fordem Mustang v hlavní roli, na tom je podobně - pro Evropu je o chloupek slabší. S největší pravděpodobností za tím stojí nutnost pětilitrový osmiválec Coyote upravit, aby plnil emisní nařízení Evropské unie.

Test Fordu Mustang GT: Vztyčený osmiválcový prostředníček

AutoMoto

Zbytek ale zůstává stejný - vůz má spoustu prvků z verzí Shelby GT350 a GT500, speciální 19” kola obutá do pneumatik Michelin Pilot Sport 4 a zákazníci ho mohou mít s šestistupňovou manuální nebo desetistupňovou automatickou převodovkou.

Foto: Ford

Ford Mustang Mach 1 v evropské specifikaci

Ceník Machu 1 na českém trhu zatím není dostupný, ovšem standardní Mustang GT V8 fastback stojí od 1,3 do 1,44 milionu korun v závislosti na provedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám