Hlavní obsah

Viník nehody poslal peníze jako omluvu. Po více než 30 letech

Tížila by vás vina za drobnou nehodu 30 let poté, co se stala? Jeden Američan poslal jako omluvu za incident, který byl nejspíš ťukancem a stal se v roce 1985 nebo 1986 v americké Minnesotě, zhruba 21 500 korun.

Foto: Policie ČR

Viník poslal omluvu za nehodu po více než 30 letech. (Ilustrační foto)

Článek

Jistě znáte ten pocit, kdy jste udělali něco špatného a trápí vás kvůli tomu svědomí. Chtělo by to aspoň omluvu, nebo nějaké zjednání nápravy. Leckdo to udělá, spousta lidí ale spoléhá na to, že je to bude tížit méně a méně, až na to zapomenou.

Nikoliv však anonymní viník nehody ve městě South St. Paul v americké Minnesotě. Policii tam přišel dopis bez zpáteční adresy. Když ho náčelník Bill Messerich otevřel, našel v něm deset nových stodolarových bankovek. Tisíc dolarů, tedy asi 21 500 korun.

„Byl jsem šokován, něco takového nevidíte každý den,” uvedl pro zpravodajský web Pioneer Press. Co stálo v dopise, bylo ještě překvapivější: „V noci někdy v roce 1985 nebo 1986 jsem narazil do zaparkovaného auta na adrese 1050 Dwayne Avenue. Nenechal jsem poškozenému své informace.”

Anonymní pisatel prosil policii, aby peníze předala onomu poškozenému, pokud z té doby má záznamy, a pokud ho tedy dokáže najít. Jinak mají peníze zamířit na policejní charitu. Podle náčelníka Messeriche byl dopis tak neuvěřitelný, že ho skoro považoval za test, jestli si peníze nechá. 1 000 dolarů nejsou drobné.

Policejní záznamy ovšem tak daleko do historie nesahají, takže peníze byly uloženy na účet pro dary policii a budou použity na nákup nového vybavení pro policejní sbor. Jednoho ovšem napadne, zda se po zveřejnění těchto informací onen poškozený neozve.

Výběr článků

Načítám